descens-contaminació-coronavirus

La crisi del coronavirus provoca una caiguda de la contaminació  

descens-contaminació-coronavirus

Han passat més de 2 setmanes des que es va decretar l’Estat d’Alarma per aturar la cadena de contagi del coronavirus, un període de temps que ha servit per produir-se una disminució dels nivells de contaminació a Catalunya. La paralització de gran part del sector econòmic i sobretot l’aturada en els desplaçaments, han fet que els nivells diaris de diòxid de nitrogen hagin caigut més d’un 60% segons dades de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica.

El descens del trànsit, un dels principals emissors, ha provocat la major part de la caiguda de la contaminació

La mobilitat terrestre, aèria i marítima provoca les principals emissions de diòxid de nitrogen (NO2) i s’estima que més de la meitat d’aquestes emissions a Barcelona provenen del trànsit. Des que es va decretar l’Estat Alarma i la majoria d’empreses van optar pel teletreball, i ara també les que no són de serveis essencials, han hagut de tancar portes; el trànsit s’ha vist reduït a les principals ciutats. Això ha provocat que alguns dies el descens de les emissions d’NO2 hagi arribat al 70, 80 i fins i tot el 90% en algunes estacions respecte de les dades obtingudes en els últims cinc anys al mes de març.

Des de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica detallen que la caiguda de la contaminació ja es va iniciar amb el tancament de les escoles i es va notar especialment a partir del decret de l’Estat d’Alarma.

Totes les dades indiquen que els descensos més importants han tingut lloc a les estacions de mesurament situades en zones amb un trànsit intens habitualment.

 

Les condicions climatològiques afavoreixen la descontaminació

 

Les pluges dels darrers dies també han afavorit el descens dels nivells de contaminació. Per què? Les precipitacions afavoreixen la dispersió dels contaminants i que els nivells contaminants es mantinguin baixos. En aquest enllaç pots comprovar la qualitat diària de l’aire.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *