factura-llum-coronavirus

Per què el coronavirus farà que paguem més a la pròxima factura de la llum?  

factura-llum-coronavirus

La demanda d’energia elèctrica a Espanya ha caigut un 16% durant les dues primeres setmanes de confinament segons la comercialitzadora Kipin Energy que s’ha basat en dades de la Xarxa Elèctrica Espanyola per fer el seu estudi. L’aturada de l’activitat a la major part de les empreses que no pertanyen als serveis essencials ha fet que es noti aquest descens. De totes maneres, des del comparador Selectra adverteixen que les llars pagaran més a la pròxima factura de la llum (aquí pots veure les dades desgranades). Per què? T’expliquem quin és el motiu que farà que el coronavirus ens faci rascar la butxaca.

 

L’Estat d’Alarma i el coronavirus comportarà un increment de la factura de la llum

 

La gran majoria de la població es passa les 24 hores del dia a la seva llar, això implica que a excepció de les hores de son, el consum elèctric sigui més gran que abans de la quarantena. Es preveu que el cost pugui disparar-se fins a un 50% més i aquests són els motius principals:

  1. Més ciutadans fent teletreball implica més hores d’ordinadors i altres dispositius electrònics en funcionament a les llars.
  2. La jornada laboral de 8 hores té lloc a la pròpia llar, tot aquests temps es fan servir els llums.
  3. Tots els àpats es fan a casa, això implica un increment en l’ús de l’electricitat i el gas (vitroceràmiques, cuines de gas, microones…).

Selectra calcula que la factura mitjana d’una família de 4 persones (2 adults i 2 nens) amb un consum anual de 3.500 quilowatts és de 54 euros, després del confinament aquesta xifra augmentarà fins als 80 euros. Això significa que la pujada en la despesa mitjana per persona es situa en els 25,72 euros.

És cert que ara per ara, la major part de les despeses d’una llar es concentren en l’alimentació, hipoteques i lloguers, llum, aigua, gas i internet. Així que en previsió de l’increment en el pagament dels subministraments et recomanem practicar l’estalvi energètic. En aquest article tens alguns consells.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *