Avaries-caldera

Les 5 avaries més comunes a la teva caldera  

Avaries-caldera

La caldera és un dels electrodomèstics de la llar menys coneguts i oblidats. Normalment es troben ubicades a espais petits i apartats, podríem dir que gairebé amagades. Així i tot tenen una de les funcions més importants: Proporcionar benestar amb la calefacció i l’aigua calenta. Per això és molt important tenir cura i fer un bon manteniment. De totes maneres, de vegades poden fallar, t’expliquem quines són les 5 avaries més comunes.

Les avaries més comunes a la caldera

 

Tots els electrodomèstics presenten avaries quan fa un cert temps que estan en funcionament. Avaries que es multipliquen en el cas de no fer un bon manteniment. T’expliquem quines són les avaries més comunes:

  1. La bomba de recirculació deixa de funcionar. Es tracta d’una de les avaries més habituals i provoca que la calefacció s’apagui de sobte i sigui impossible mantenir-la encesa i en funcionament. En aquest cas és necessari la reparació per part d’un professional que haurà de desmuntar la caldera.
  2. La sortida de fums s’obstrueix. És fàcil de detectar perquè el panel electrònic de la teva caldera t’ho indicarà. És molt important solucionar-ho, ja que es pot acumular monòxid de carboni fruit del mateix funcionament de la caldera que si no s’evacua correctament, s’acumularà.
  3. La sonda de temperatura no funciona. En aquest cas afectarà el sistema d’escalfament de l’aigua sanitària. Es tracta d’un dels problemes més freqüents: la sonda de temperatura s’espatlla i no detecta si l’aigua està calenta i si ha de donar l’ordre d’escalfar més quantitat.
  4. La bomba de pressió s’avaria. També afecta l’aigua calenta, si aquesta bomba baixa per sota d’uns nivells concrets no pot escalfar l’aigua. En casos així és necessari regular la pressió. Si ja és la correcta podria tenir relació amb la ruptura d’alguna de les vàlvules, i potser també la caldera pot patir alguna fuga d’aigua o un degoteig.
  5. Acumulació d’aire als radiadors. Aquesta anomalia no afecta l’aparell central, la caldera, però pot provocar un funcionament incorrecte i més despesa econòmica. Si s’acumula aire als radiadors perquè no s’ha fet un bon manteniment ni s’han purgat és possible que facin soroll i a la llarga es puguin avariar altres peces.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *