Tos i mal de gola

Tos i mal de gola, un clàssic de l’hivern  

Tos i mal de gola

És possible que evitem la grip i els refredats, però més difícil és passar l’hivern sense haver patit tos o mal de gola. L’ambient amb poca humitat que provoquen els aparells de climatització poden fer que apareguin molèsties d’aquest tipus, ja que les zones del cos més sensibles com la gola, s’irriten provocant tos i també un lleuger malestar. Normalment s’incrementa a les nits i a primera hora del matí, ja que una gran majoria de la població dorm amb la boca oberta, cosa que facilita que el paladar es ressequi i si no està hidratat, és molt fàcil que el cos es vegi afectat i la seva resposta és tossir o fer mal a la gola o paladar. Et donem alguns consells per evitar-ho.

 

5 consells per evitar la tos i el mal de gola a l’hivern

 

La tos i el mal de gola són molèsties pròpies de les estacions de fred que no són provocades per virus, ni bacteris, per això no es poden evitar ni amb mesures higièniques ni de barrera per evitar contacte directe que estengui el virus o bacteri. Què podem fer?

  1. Fer servir un humidificador. Permetrà pujar la humitat de l’ambient a la teva llar, cosa que incrementarà la hidratació a la teva gola i fosses nasals.
  2. Beure molta aigua. Amb això aconseguiràs hidratar el teu cos i evitar que la gola estigui resseca, tampoc les vies respiratòries.
  3. Beure begudes calentes. Té, cafès, herbes, llet vegetal… Això ajudarà a calmar possibles irritacions a la gola.
  4. Prendre caramels. Al contrari del que es pot pensar, si tens facilitat per agafar tos i mal de gola és recomanable prendre caramels de gustos que suavitzen la gola i no l’irriten. És el cas de la mel i la llimona, combinats. Per contra la menta pot aportar massa frescor i irritar.
  5. Abaixar el to de la veu. De vegades, el to de la veu i si es forcen les cordes vocals, poden fer aparèixer irritacions i tos. Així que modera el teu to de veu i no la forcis.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *