Gossos i aire condicionat

Gossos i aire condicionat. Són una bona combinació?

Gossos i aire condicionat

 

Som molts els que optem per combatre les altes temperatures de l’estiu amb aire condicionat. Hem vist en altres articles que l’aire condicionat, malgrat haver de prendre unes determinades mesures, no és dolent per a la nostra salut. Però, què succeeix si posem en el mateix sac gossos i aire condicionat? Els va l’aire condicionat als cans?

Què hem de tenir en compte quan posem en comú gossos i aire condicionat

Hem de tenir en compte que per als cans el musell s’ha de trobar permanentment humit i fred. I, com també hem vist en articles anteriors, la tendència de l’aire condicionat és a ressecar l’ambient i, per tant, el sistema respiratori. A més, els provoca estrès perquè s’han d’aclimatar. I tot això pot tenir efectes en la seva conducta com increment de lladrucs, augment de la caiguda del pèl, etc.

Aquestes afeccions es poden donar, molt especialment, en els cans més grans i en els cadells. En el cas dels d’edat més avançada, han anat perdent la seva capacitat per regular la seva temperatura interna i, a més, les seves articulacions, ja desgastades, acusen més els canvis de temperatura. És per això que és aconsellable regular el flux de fred de forma progressiva i no arribar a temperatures molt baixes.

En el cas dels més petits, el seu sistema immunològic no està completament desenvolupat. És per això que, de la mateixa manera que succeeix amb els més grans, el canvi de temperatura ha de ser gradual i, en cap cas, el termòstat de baixar per sota dels 24º.

Altres trucs per mantenir frescs als gossos a l’estiu

A més de l’aire condicionat, que, com hem vist, no hem de posar molt fluix, existeixen altres tècniques per mantenir a les nostres mascotes a resguard de les altes temperatures.

En primer lloc, malgrat que la lògica aparent indica el contrari, no hem de tallar-los el pèl molt curt perquè aquest protegeix al gos tant del fred com de calor.

També és aconsellable no treure’ls a passejar les hores de màxima calor; refrescar-los amb aigua quan estiguin molt acalorats i vigilar que no els falti mai aigua neta i fresca.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *