receptes-ecològiques

5 consells per a cuinar receptes ecològiques

receptes-ecològiques

La situació d’emergència climàtica actual està fent que institucions, governs, associacions i població en general cerqui solucions a mitjà i llarg termini per assegurar la provisió d’aliments en el futur. La població creix, els recursos disminueixen i tot en un context de contaminació dels oceans, espècies en perill d’extinció, emissions de CO₂, destrucció dels boscos i alguns ecosistemes… Des de RoigSat no et podem donar una solució fàcil, però sí que et recomanem algunes receptes ecològiques perquè puguis contribuir una mica, al marge de reciclar i evitar el consumisme salvatge actual. Recorda que és indispensable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Consells per a cuinar receptes ecològiques

Fer servir productes ecològics és una mica més car que comprar els convencionals, però asseguren un cultiu conscient i sostenible, que respecta els temps que demanda la terra. També és important adquirir aliments sense ultraprocessar i sense refinar.

  1. Introduir les algues a la dieta diària. És un aliment que conté un alt percentatge de minerals beneficiosos i es troba de forma abundant.
  2. Adquirir melasses d’arròs com a substitut dels sucres refinats.
  3. Contemplar el miso als àpats. És una barreja de soia fermentada, sal i alguns cereals que potencia la digestió i regenera la flora intestinal. Es pot consumir en sopa.
  4. Combinar proteïna animal amb la vegetal i també la combinació de cereals, llegums i llavors.
  5. Fer servir oli d’oliva, lli, sèsam i fruita seca per aportar minerals i evitar carències, a més de nodrir el cos amb greixos saludables.

Les diferències entre els productes bio, orgànics i ecològics

Per a practicar una cuina 100% ecològica i sostenible, cal conèixer en profunditat alguns conceptes que moltes campanyes de màrqueting han fet servir erròniament amb objectius comercials, confonent al públic.

Els productes bio i orgànics es refereixen a la forma com es cultiven i processen: lliures d’herbicides, pesticides, fertilitzants sintètics, no fan servir hormones ni antibiòtics, ni es modifiquen genèticament (biotecnologia).

Això sí, un producte ecològic no és necessàriament sostenible. Perquè així fos, al marge de la seva forma de cultivar-se i processar-se, la tècnica d’obtenció té en compte els recursos naturals, l’equilibri i l’entorn.

Tanmateix, un producte bio no significa que sigui saludable. Un exemple molt clar són les varietats de muesli del mercat actual, pot estar elaborat amb cereals biològics certificats, però amb molt de sucre afegit, cosa que el descarta com a saludable.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER