3 recomanacions per gestionar la climatització en llars amb persones amb asma

Asma-climatització

Les condicions meteorològiques poden fer aparèixer símptomes d’asma en persones que pateixen aquesta malaltia respiratòria. De fet, els símptomes poden empitjorar segons el moment del dia. Una tempesta o un canvi de clima sobtat poden provocar una crisi. Per això és important gestionar correctament la climatització en llar amb persones amb asma. Segueix els consells de RoigSat per gaudir de la millor temperatura, en les millors condicions.

Com afecta el clima a les persones amb asma?

Existeixen diferents particularitats i estadis del clima i la temperatura que afecten les persones que pateixen crisis d’asma o que es mediquen per regular la malaltia.

  1. Clima fred i sec. Desencadena l’asma i pot causar atacs forts.
  2. Clima càlid. El problema el trobem a les zones amb contaminació, ja que juntament amb la llum solar poden produir ozó que inhalat pot irritar la gola, provocar, tos, dolor al pit i dificultat per a respirar.
  3. Clima humit. Afavoreix el creixement de floridura.
  4. El vent. Aquest fenomen meteorològic per si sol pot representar un problema per a les persones amb asma, ja que l’aire escampa pol·len i floridura que irrita l’aparell respiratori.

Recomanacions per gestionar la climatització artificial a una llar amb persones que tenen asma

  1. Neteja els filtres de l’aire condicionat freqüentment. És imprescindible que un professional faci un manteniment del teu aparell a l’inici de la temporada de calor. Aquí tens més informació. Però també és recomanable que durant el temps que es faci servir l’aire condicionant es vagin netejant els filtres manualment, cada 15 dies és una bona opció, en aquest altre article tens algunes indicacions.
  2. Manté una temperatura constant. Una de les grans problemàtiques per a les persones amb asma són els canvis bruscos de temperatura que poden desencadenar crisis greus. Per això es recomana mantenir una temperatura constant, és a dir, no anar pujant i baixant graus de l’aparell.
  3. La diferència de temperatura amb l’exterior no ha de superar els 10 graus. L’aire condicionat s’ha de mantenir entre els 24 i els 26 graus. No és bo que la temperatura sigui de 30 graus i dins de casa posem l’aparell a 18. Això repercuteix en la salut de les persones especialment en la d’aquelles que tenen asma.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *