Viatjar-còmode

10 tips per aconseguir la temperatura ideal per a viatjar còmode

Viatjar-còmode

Queda inaugurada la Setmana Santa 2022. Després de 2 anys de pandèmia, aquest és el primer pont de les festivitats que posen fi a la Quaresma que es poden celebrar amb certa normalitat des de l’any 2019. Els plans de viatge han tornat a ser una possibilitat per a tots aquells que han decidit passar uns dies fora i desconnectar de l’estrès diari. La primavera és una estació molt canviant durant la qual pot fer fred al matí i xafogor al migdia, pluja i vent o un sol de justícia. Així que si tens pensat passar el pont festiu lluny de la teva llar i has decidit viatjar en cotxe, des de RoigSat t’expliquem alguns tips per a poder aconseguir la temperatura ideal i viatjar còmode amb tota la família, amics, o perquè no, sol amb la teva mascota.  Recorda que el manteniment del teu aire condicionat és molt rellevant per evitar sorpreses desagradables quan les temperatures baixen, com quedar-se sense aigua calenta o amb els radiadors fora de servei.

Tips per a viatjar còmode amb la temperatura ideal

Els viatges en cotxe són els únics que ens permeten controlar la temperatura del termòstat. Ni en avió, ni en vaixell o tren podem decidir els graus de temperatura i és bastant habitual que a l’estiu acabem passant fred. Els experts recomanen portar jaquetes, calçat totalment tancat i una petita manta de viatge, per si de cas. Quant a les vacances en cotxe, tenen l’avantatge de poder escollir personalment la temperatura   (només t’hauràs de “barallar” amb la resta de viatgers del vehicle).

 1. Temperatura de l’aire condicionat entre 21 i 23 graus. Encara que a l’exterior s’arribi als 40 graus, mai s’ha de baixar per sota dels 20 graus. Aquesta temperatura és la recomanada per a viatjar còmode.
 2. Comprovar que les sortides d’aire estiguin netes i aïllades, sense suports pel telèfon o altres elements com els ambientadors que poden entorpir la circulació d’aquest aire.
 3. Evita col·locar les reixetes de l’aire condicionat apuntant directament a la cara. Es recomana que mirin cap a dalt, d’aquesta manera s’aconsegueix repartir correctament l’aire per tot el vehicle.
 4. Revisar el líquid refrigerant abans de sortir.
 5. Aparca a llocs amb ombra sempre que sigui possible. Si no és així, fes servir un para-sol per al vidre davanter del cotxe. Així evitaràs que la temperatura a l’interior arribi als 55 graus (cosa que és possible si a l’exterior es detecten 35 graus, per exemple).
 6. Escull un vehicle amb carrosseria clara. No sempre és possible, però si has de llogar el vehicle, aquells de colors clars com el blanc o plata absorbeixen menys radiació i fan que el viatge sigui més còmode i no es passi tanta calor a dins.
 7. Si després d’un temps aparcat, notes que el vehicle té una temperatura massa elevada, no posis l’aire condicionat a màxima potència i segueix aquestes passes:
  • Obre totes les portes i deixa que entri aire renovat a l’interior durant uns minuts.
  • Treu l’aire calent dels conductes de refrigeració fent servir el ventilador durant un minut abans d’encendre l’aire condicionat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER