Bomba-de-calor-hivern

3 trucs perquè la bomba de calor del teu aire no afecti la teva gola

Bomba-de-calor-hivern

Amb l’arribada de la tardor i la baixada de temperatures són moltes les llars que aprofiten els seus aparells d’aire condicionat per fer-los servir com un sistema de calefacció aprofitant les bombes de calor. Un sistema econòmic i fàcil de fer servir, ja que no implica cap instal·lació nova a la llar. Això sí, s’ha d’anar amb compte perquè la bomba de calor no afecti la teva gola. Et donem 3 trucs molt senzills.

 

Trucs perquè l’aire condicionat no afecti la teva gola

Els experts assenyalen que els treballadors en edificis amb aire condicionat experimenten més casos de rinitis que aquells que treballen en oficines amb ventilació natural. L’aire condicionat és una solució de climatització excel·lent, no només a l’estiu, també a l’hivern gràcies a la seva bomba de calor. Però s’han de tenir en compte algunes qüestions per evitar sequedat en els ulls (vam parlar fa uns dies en aquest article) i problemes a les vies respiratòries i la gola. Aquest informe de 2015 calcula que l’any 2030 hi haurà 700 milions d’aparells d’aire condicionat al món i més de 1.500 milions l’any 2050.

  1. Compra un humidificador. Es tracta d’un aparell que serveix per incrementar els nivells d’humitat. Això permet equilibrar a l’ambient de l’espai tancat on es faci servir els nivells òptims d’humitat. Això permet que no es ressequin ulls ni tampoc la gola.
  2. Hidratació. Una altra de les maneres d’aconseguir que la gola no es ressequi o es vegi afectada per l’ús de la bomba de calor de l’aire condicionat és beure molta aigua i mantenir-se hidratat.
  3. Que no et toqui directament. Modifica la direcció de sortida de l’aire calent per evitar que t’arribi directament. Això pot afectar les teves vies respiratòries i la teva gola.

Una altra manera de regular la humitat dels espais és ventilar cada dia un mínim de 20 minuts per renovar l’aire i intentar que la temperatura del carrer no tingui una diferència important amb la de la llar.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *