Habitatge-ecològic

6 beneficis de viure a un habitatge ecològic

Habitatge-ecològic

Els habitatges ecològics ja són una realitat. Com vam explicar en aquest article la majoria de nous projectes de construcció o de reforma ja inclouen característiques per fer que els habitatges siguin més eficients i respectuosos amb el medi ambient. Per exemple, es fan servir materials sostenibles, les fonts d’energia són renovables i els dispositius de baix consum, la regulació de la temperatura de la llar és intel·ligent i les plantes tenen un paper característic. Totes elles característiques comunes a un habitatge ecològic.

Els beneficis de viure en un habitatge ecològic

Al marge dels beneficis que suposa per al medi ambient construir un habitatge ecològic on predominen els materials reciclats i que es poden reutilitzar, una edificació d’aquestes característiques també comporta un estalvi econòmic. I és que moltes generen la seva pròpia energia i reutilitzen l’aigua de la pluja, entre altres.

  1. Estalvi econòmic. Els costos es redueixen a llarg termini tot i que en un inici la inversió és important: els materials i les instal·lacions sostenibles encara tenen un preu alt, ja que la demanda no és suficientment gran com per a generar molta oferta. Així i tot, estudis econòmics determinen que la inversió inicial es recupera i a partir de llavors l’estalvi és molt notable.
  2. Estalvi energètic. Es consumeix menys energia, ja que es genera de manera autosuficient sempre que sigui possible: Panells solars, reutilització… I elements com les finestres hermètiques fan que l’habitatge sigui més eficient i consumeixi menys energia.
  3. Alta durabilitat dels materials. La bona qualitat dels elements de construcció permet que aquests durin més temps i es puguin reutilitzar constantment, el que porta a una durabilitat més gran i a una disminució en el manteniment de la llar. Alguns d’aquests materials de qualitat, de llarga duració i que necessiten poc manteniment són: pissarra, fusta i pedra natural.
  4. Ambient saludable. El fet de no fer servir materials tòxics que puguin perjudicar d’alguna manera l’equilibri del cos, fa que els habitatges ecològics siguin més saludables que els convencionals: ni tòxics, ni contaminants i fonts naturals.
  5. Protecció del medi ambient. Els habitatges ecològics redueixen la petjada ambiental al fer servir recursos naturals, energies renovables i materials naturals.
  6. Confort garantit. L’estalvi energètic i l’ús d’aparells i materials que ajuden a reduir el consum en els aparells de climatització també repercuteixen en el confort. Els habitatges ecològics són més confortables amb una temperatura constant.

La construcció d’habitatges ecològics està en auge, uns habitatges que estan en completa harmonia amb la natura que els envolta.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *