Smart-home

L’auge de les smart home

Smart-home

Primer van ser els telèfons intel·ligents, després els televisors intel·ligents i ara les cases intel·ligents. La domòtica va arribar al sector de la construcció i la decoració fa uns quants anys, però no ha estat fins ara, una vegada que els smartphones estan integrats completament en les nostres vides diàries, que també les llars s’estan adequant per aconseguir oferir totes les funcionalitats, facilitats i comoditats. Els dispositius i les aplicacions mòbils per fer de les llars espais intel·ligents i automatitzats, no paren de créixer.

Cada 9 de febrer es celebra el Dia Internacional de l’Internet Segur, i un aspecte en què treballen els experts en domòtica és la seguretat per evitar que els ciberdelinqüents arribin a les llars que estiguin connectades a internet.

Recorda que els nostres serveis de manteniment i instal·lació de calderes i aires condicionats són respectuosos mediambientalment i compten amb els certificats ISO oficials. Si necessites demanar cita, ho pots fer online des d’aquí.

Què és una smart home?

Una smart home es pot traduir com casa o llar intel·ligent i és la que disposa de la tecnologia necessària per poder automatitzar algunes tasques diàries com poden ser:

  1. Encès i apagat de la il·luminació.
  2. Activació de la calefacció.
  3. Connexió d’alarmes.
  4. Vigilància amb càmeres.
  5. Gestió a distància dels electrodomèstics.

Les aplicacions mòbils que ajuden a gestionar una smart home amb la tecnologia necessària perquè sigui possible, ja fa molt de temps que funcionen. Ara, però, es comercialitzen altres dispositius que permeten unificar totes les tasques des d’un mateix espai i aplicació, ens referim als assistents com Alexa, d’Amazon o l’Ok Google del gegant de Silicon Valley.

Aquests dispositius, de la mida i aparença d’un mini altaveu, no estan dissenyats únicament per a escollir cançons i reproduir playlists, també admeten ordres de veu que faciliten la gestió de la llar i incrementen el confort i el benestar.

Perquè una smart home funcioni, sigui mitjançant aplicacions o des d’un assistent de veu és imprescindible comptar amb objectes, aparells i electrodomèstics d’última generació:

  1. Endolls intel·ligents.
  2. Electrodomèstics amb wifi.
  3. Termòstats intel·ligents.
  4. Persianes elèctriques.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER