Desaparició-libèl·lules-aiguamolls

Els insectes que desapareixeran amb els aiguamolls

Desaparició-libèl·lules-aiguamolls

El canvi climàtic i la contaminació del medi ambient són dues qüestions que ja fa temps que preocupen a les societats modernes, ocupen un espai a les agendes polítiques i representen un perill real per a la supervivència en les pròximes dècades. Així i tot, encara s’han de fer moltes més passes en l’àmbit polític per aconseguir aturar el desastre. Ja fa temps que biòlegs i associacions ecologistes i animalistes denuncien l’extinció de moltes espècies, a RoigSast hem parlat especialment de les abelles, pel paper cabdal que representen en la cadena alimentària de la Terra. Ara bé, la crisi de reserves d’aigua dolça i la destrucció dels aiguamolls provocarà també la desaparició d’insectes importants com les libèl·lules. Cada 2 de febrer es commemora el Dia Mundial dels Aiguamolls.

Recorda que els nostres serveis de manteniment i instal·lació de calderes i aires condicionats són respectuosos mediambientalment i compten amb els certificats ISO oficials. Si necessites demanar cita, ho pots fer online des d’aquí.

Els insectes que estaran en perill d’extinció quan desapareguin els aiguamolls

Els experts estimen que gairebé una cinquena part de les libèl·lules i parotets estan en perill d’extinció, això representa un 16% de les espècies d’aquest tipus. El motiu principal d’aquesta desaparició és la destrucció dels hàbitats on viu aquesta espècie d’insectes: Aiguamolls. Un exemple és el sud-est asiàtic on les àrees de boscos tropicals on abans hi havia aiguamolls deixen pas a grans cultius com per exemple el de l’oli de palma.

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura elabora una llista vermella d’espècies amenaçades i han calculat que el total de 6.016 espècies de parotets i libèl·lules estan en risc d’extinció.

Les causes que estan destruint els aiguamolls

Com hem indicat anteriorment la mà humana és la responsable de la desaparició de gran part dels aiguamolls del planeta:

  • Mecanització de l’agricultura.
  • Canvi climàtic.
  • Creixement demogràfic.
  • Urbanització de les zones costaneres i deltes fluvials.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER