Àpats-Nadal-2020

3 consells per preparar els àpats de Nadal a l’era postcovid-19

Àpats-Nadal-2020

Un Nadal ben diferent. Canvis d’última hora a les normatives. Limitació en els desplaçaments. Ampliació del toc de queda durant les nits clau de les festes.  Incertesa per enfrontar els àpats nadalencs. Bombolles de convivència. Màxims de comensals. Al final els governants ens estan dient ben clarament, amb intenció o sense, que cadascú de nosaltres aposti pel sentit comú i es faci responsable de la seva decisió i com passarà aquest Nadal 2020. Des de RoigSat  et resumim en 3 punts els millors consells per a preparar els àpats de Nadal a l’era postcovid-19.

Consells per organitzar els àpats de Nadal aquest 2020

 

La informació sobre la pandèmia mundial de coronavirus ha ocupat tots els espais als mitjans de comunicació tradicionals i no tradicionals. Hem rebut tanta informació que la gran majoria no ha sabut destriar-la correctament. Són temps difícils per a l’esperit crític o millor dit, no tenim temps per ser crítics en una societat on tot va molt de pressa i la immediatesa guanya a la importància. Així que des de RoigSat hem intentat crear una petita guia ràpida de 3 punts centrals que apel·len al sentit comú.

 1. Reunions de convivència. Les reunions interiors a les llars haurien de fer-se entre grups bombolla de convivència: I això significa famílies que conviuen o grups d’amics i companys de pis. I això és extensible a tots els àpats nadalencs. No té gaire sentit que la Nit de Nadal la passem amb unes persones, Nadal amb unes altres i Sant Esteve igual.
 2. Ningú sol per Nadal, tampoc enguany. És molt fàcil criticar o fer de policia ciutadà contra els que actuen diferent o dir que són uns egoistes. La situació particular de cadascú no la coneixem. Així que sobretot hem d’intentar ser empàtics. La salut mental també és important i s’ha de tenir en compte. Si un dels teus majors viu sol o qualsevol altre membre de la família no conviu amb ningú, s’han de buscar alternatives. Una bona idea per poder celebrar amb aquesta persona els àpats més importants demanda d’una mica de responsabilitat dels familiars més directes.
  1. Aïllament social previ. Durant els dies previs als àpats nadalencs limita la teva vida social. Només sortides imprescindibles (comprar queviures, farmàcia…) i oblida’t d’anar a cap recinte tancat (gimnàs, restaurant, etc).
  2. Manteniu la mascareta posada durant el sopar o dinar (només treure-la per menjar i beure).
  3. Mantenir la distància. Les abraçades i els petons per més endavant.
  4. Rentat de mans.
  5. Obrir una finestra cada mitja hora per renovar l’aire.
  6. Si hi ha una persona d’un col·lectiu vulnerable (gent gran, malalties cròniques, etc.) i us ho podeu permetre econòmicament, podeu realitzar-vos una PCR o un test d’antígens preventiu.
 3. Plats individuals. Enguany no és gens recomanable compartir safates d’aperitius, torrons, altres dolços o picar del mateix bol de patates fregides o olives. Els entrants i les postres hauran de ser com la resta de plats, individuals per evitar contaminació creuada; tot i que cada vegada més estudis consideren que el principal factor de contagi són els aerosols que respirem. En tot cas, millor prevenir.

Des de RoigSat apel·lem al sentit comú i preguem no jutjar a la resta, cada família hauria de fer el que consideri que és més adequat.

Bones Festes!

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *