Manteniment-radiadors

Les 4 passes imprescindibles per a realitzar un bon manteniment dels radiadors

Manteniment-radiadors

Novembre és el mes central de la tardor, hem abandonat definitivament la roba d’estiu, però encara no necessitem jerseis gruixuts, ni abrics de llana. És el moment perfecte per posar a punt els radiadors i evitar sorpreses desagradables. Des de RoigSat fem el manteniment de la teva caldera i t’expliquem les passes imprescindibles per a realitzar un bon manteniment dels radiadors de la teva llar.

Les passes imprescindibles per a realitzar un bon manteniment dels radiadors

Els radiadors actuen com electrodomèstics independents, però estan lligats al bon funcionament de la caldera. Així que abans de preocupar-nos per aquests aparells és imprescindible realitzar una revisió de la caldera. En aquest article et vam donar algunes recomanacions per fer la posada a punt estalviant energia i millorant la calefacció. Una vegada que la caldera estigui llesta, segueix aquestes passes perquè el manteniment diari dels radiadors sigui professional:

  1. Purgar els radiadors anualment. D’aquesta manera s’aconsegueix eliminar l’aire que s’acumula a dins dels aparells que desprenen calor. Es recomana que aquest procés el realitzi un professional amb experiència en purgació de radiadors, ja que no és un procés fàcil i pot comportar complicacions si no s’ha fet abans.
  2. Netejar la pols i la brutícia. És important mantenir els radiadors nets i lliures d’àcars de la pols perquè l’aire que es desprèn pugui fluir i circular lliurament facilitant l’escalfament de l’habitació on estigui col·locat de forma eficient.
  3. Mantenir l’espai al voltant dels radiadors. Perquè funcionin millor i es mantinguin en bon estat és fonamental que l’aire flueixi lliurement, així que és recomanable allunyar els objectes que l’envolten, que no estigui a prop de cortines, mobles que puguin bloquejar la sortida d’aire i fer que s’acumuli pols i brutícia.
  4. Comprovació de fugues. Una tasca que s’ha de fer diàriament per assegurar-nos del bon funcionament i evitar sorpreses desagradables. Es recomana controlar si hi ha taques d’aigua al sòl.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER