Està casa teva preparada pel fred?

casa teva preparada pel fred

Fa temps que els meteorólegs ens avisen que  cada vegada la pujada i baixada de les temperatures és més extrema. Fa uns dies semblava primavera, i aquesta setmana ha tornat l’hivern. Casa teva está preparada per aquests canvis?

Fem un repàs dels punts bàsics perquè els canvis sobtats de temperatura afectin el mínim possible a la teva llar: aïllament, seguretat, eficiència energètica i estalvi.

Aïllament i seguretat

Les pèrdues de calor i les filtracions d’aire són els atacs més comuns als quals ens hem d’enfrontar. És esencial doncs, revisar l’estat de les teves finestres.  Són, juntament amb les portes, els punts febles de casa teva. Sabies que entre el 25% i el 30% de la calefacció consumida a les llars es destina a cobrir les pèrdues de calor que s’origina  a les finestres? És increïble el que a vegades se’ns passa per desconeixement …

Ara que ja ho saps, planteja’t  invertir en finestres aïllants i de qualitat, indispensables tant per aillar-te del fred de l’hivern, però també per evitar l’entrada d’aire calent a l’estiu.  

Parlem de les persianes. Una  persiana de mala qualitat o mal instal·lada desmereixerà tota la inversió que hagis fet en bones finestres.  

Eficiència i estalvi:

Optar per sistemes de calefacció adequats a les teves necessitats i tenir electrodomèstics energèticament eficients i utilitzar-los de la forma adequada. Per exemple, no deixis oberta la nevera o no tinguis la calefacció a major temperatura de l’aconsellada. Si no malbarates l’energia, d’algua manera, també estalvies. 

Aprofita el màxim possible la llum natural i  inverteix una mica més en bombetes de baix consum LED.

I fes aquests canvis abans que sigui tard. Rehabilitar el teu habitatge en base als criteris de sostenibilitat i eficiència té premi i recompensa: una llar més saludable, sostenible i estalviadora , necessites més motius?

Ah! Revisa les teves assegurances i garanties , perquè els accidents domèstics i  els fenòmens atmosfèrics, com les ventades d’aquest mes de febrer,  desgraciadament són imprevisibles … Així que millor que no t’enxampin sense tenir-ho tot ben lligat.

Com a casa enlloc, oi?

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *