Guanya la batalla contra el fred a la teva llar!

Sick woman covered with blanket holding cup of tea

Ja ens ho vénen dient des de fa temps: cada cop la pujada i baixada de temperatures és més extrema. Quan  menys ens ho esperem, estarem al carrer tremolant i subsistint a base de cafès i begudes calentes sense voler sortir de la nostra càlida, eficient i confortant llar… O així serà si el nostre habitatge està equipat i preparat. Fem un repàs per algunes de les claus perquè casa teva sigui un búnquer infranquejable contra l’hivern i els seus aliats.

La teva armadura constarà de dos elements basics: aïllament-seguretat i eficiència-estalvi.

Aïllament i seguretat

Les pèrdues de calor i les filtracions d’aire són els atacs més comuns als que hem d’enfrontar-nos. Per això t’aconsellem que revisis l’estat de les teves finestres ja que són, juntament amb les portes, els punts dèbils de casa teva. ¿Sabies que eltre el 25% i el 30% de la calefacció gastada en les llars es destina a cobrir les pèrdues de calor que s’originen en les finestres? És increïble el què a vegades se’ns passa a causa del desconeixement… Però ara que ho saps, invertir en finestres aïllants i de qualitat són l’aliat perfecte per casa teva no només a l’hivern, mantenint la temperatura i evitant l’entrada de fred, sinó també a l’estiu, ja que aconsegueixen l’efecte contrari.

I si tens persianes, ves amb compte perquè una persiana de mala qualitat o mal instal·lada desmereixerà tota la inversió en fusteria. I al revés, una bona finestra amb una bona persiana comportarà moltes alegries per la qualitat de vida de casa teva i, per suposat, també per les teves factures,

Eficiència i estalvi

Optar per sistemes de calefacció adequats a les teves necessitats i tenir electrodomèstics de qualitat i fer-los servir de forma adequada, per exemple, no deixant obert el refrigerador o tenint la calefacció a la major temperatura de l’aconsellada són dos aspectes fonamentals; no malgastis l’energia, estaràs malbaratant molt més del que imagines.

La factura de la llum és un dels pitjors malsons, aprofita el màxim de la llum natural, inverteix una mica més en bombetes de baix consum LED.

Aigua, si ets dels que frega, no siguis exagerat i posis l’aigua cremant i recorda que la dutxa és més ràpida i menys agonitzant que un bany en el què l’aigua es refredarà i et congelaràs…

I fes aquestes reformes abans que sigui tard, no és necessari que sigui de cop però no t’adormis. Rehabilitar la teva llar en base als criteris de sostenibilitat i eficiència té premi i recompensa: una llar més saludable, sostenible i estalviadora, necessites més motius?

Ah! Revisa les teves assegurances i garanties, perquè l’enemic té moltes cares i els accidents domèstics es donen, els lladres estaran pendents i els fenòmens atmosfèrics desgraciadament segueixen essent imprevisibles… Així que millor que no t’agafi sense tenir-ho tot ben lligat.

I amb la formació enllestida ja podem dir…  que com a casa a cap lloc!

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *