Evita la tos nocturna amb aquests senzills consells

tos nocturna

Si bé la tos pot aparèixer en qualsevol moment del dia, durant la nit és més probable que es produeixi algun incómode episodi de tos nocturna. Segur que t’haurà passat d’estar malalt i que per la nit “t’ataqui” un episodi de tos que no pots aturar amb res. Podies estar dormint o no, però la tos s’ha fet contínua i forta. La nit és el moment més crític pel refredat perquè la congestió empitjora i s’aguditzen els símptomes.

La raó principal per la qual la tos nocturna és més accentuada que la diürna té a veure amb la posició. Si estem tombats o estirats les vies respiratòries s’obstaculitzen. Les conseqüències són:

  • Irritació a la gola
  • Falta de descans per despertar-se tota l’estona
  • Molèsties per les persones que viuen o dormen a prop
  • Possibilitat d’ennuegar-se amb la saliva o les fleumes

Com tractar o evitar la tos nocturna?

Estigues atent als següents consells i recomanacions perquè la tos no et molesti per les nits o bé sigui menys aguda.

Suc de llimona i mel

Ingredients

1 got d’aigua temperada (200 ml)

El suc d’una llimona

1 culleradeta de mel

Preparació

Barreja bé tots els ingredients i beu a glops pausats abans d’anar al llit

Disfrutaràs de les propietats sedants i suavitzants de les mucoses i vies respiratòries. A més, la llimona aporta vitamina C, que millora les defenses i és un gran antisèptic i antibacterià.

La mel es antisèptica i antioxidant, a més de servir per aclarir la gola. Si vols, pots afegir una bosseta de te en comptes d’aigua sola.

Es creu també que aquest remei per la tos nocturna, al ser dolç i calent, provoca una major secreció de saliva que “neteja” el moc de les vies aèries.

All i ceba: aquests dos vegetals tenen un gran poder antisèptic i antibacterià que permet eliminar qualsevol virus o bactèria que estigui provocant la tos. A més de consumir-los crus en els teus àpats s’aconsella fer un caldo.

Ingredients

½ ceba

1 dent d’all

Quantitat necessària d’aigua

Preparació

Col·loca tot en una olla i escalfa

Filtra y beu com si fos un te o una sopa

Pot ser que no t’agradi el sabor, així que pots afegir-hi unes gotes de llimona. Consumeix abans d’anar al llit

Hàbits per evitar la tos nocturna

A més d’aprofitar les bondats dels remeis naturals per la tos nocturna, pots condicionar l’habitació perquè sigui més “benèfica” amb el teu problema. Per això es recomana:

Instal·lar un humidificador: moltes vegades la tos apareix quan l’ambient està molt sec. Amb aquest aparell no només milloraràs la humitat de l’habitació sinó que, a més, evitaràs la proliferació de certs virus i bactèries.

Posar coixins addicionals: com la tos empitjora a la nit per la posició del cos, intenta que això no sigui un problema. Pots dormir amb més coixins perquè aixequin el cap i el tors. D’aquesta manera els pulmons i la gola estaran elevats en relació a la resta del cos. Es reduirà el drenatge de mucositat cap a la gola que activa el reflex de tossir.

Elevar el llit: si no t’és molt còmode dormir amb coixins extra, pots posar uns tacs a les potes del llit (les que estan a la capçalera). L’efecte és el mateix i potser evitis dolors en el coll o esquena.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *