Com escollir la caldera que més s’ajusti a les nostres necessitats

Young beautiful brunette woman with cup of coffee wearing knitt

Avui us donem alguns consells per ajudar-vos a escollir el tipus de caldera que millor s’ajusti a les vostres necessitats.

Calderes de gas

La nova normativa que va entrar en vigor el passat 26 de setembre exigeix que a partir d’ara només es fabriquin calderes amb tecnologia de condensació. Aquestes calderes recuperen l’escalfor latent del vapor d’aigua contingut en els fums de la combustió de gasos i l’aprofiten transmetent-lo al circuit d’ACS o calefacció. Són menys contaminants, donen un rendiment màxim, ens ajuden a estalviar en la factura i consumeixen fins a un 30% menys de combustible que les convencionals.

No obstant, aquesta legislació estableix que es podran seguir venent i instal·lant calderes estanques i de baix NOx fins que s’esgoti l’stock d’unitats fabricades amb anterioritat a aquesta data.

Quina potència escollir?

Per un habitatge de fins a 200m2 és ideal escollir un aparell que tingui una potència de 20.000 kcal/h. En una superfície de fins 240 m2, una de 24.000 kcal/h i per un habitatge de fins a 260 m2, el millor és una caldera de 25.000 Kcal/h. Si la casa en la que anem a instal·lar té fins a 300 m2, optarem per un aparell la potència del qual arribi als 20.000 Kcal/h.

Si la caldera que escollim a més té microacumulació, acumularà aigua calenta mitjançant una resistència elèctrica per no haver d’esperar a que s’escalfi l’aigua al obrir l’aixeta.

Calderes de gasoil

Si tenim gasoil com a font d’energia, hem de tenir en compte que podem escollir entre calderes de producció instantània i calderes amb acumulació. Aquestes últimes tenen més capacitat de produir aigua calenta, ofereixen més confort i estalvien energia.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *