Un infant amb una de les manualitats per fer en família

4 manualitats per fer en família

Quan som a casa, les activitats manuals són una opció molt divertida pels més menuts. Des de RoigSat us proposem 4 manualitats per fer en família que gaudireu de ben segur.

Personatges de paper

Els ninos i les nines són joguines que atrapen als més petits. Per fer-les, podem utilitzar tota mena de materials que ja tinguem. L’únic que ens cal són rotlles de paper de vàter o de cuina. Tota la resta és deixar volar la nostra imaginació i deixar-nos sorprendre per la creativitat.

Com a idees de manualitats per fer en família, podem utilitzar cartolines, papers de colors, botons, trossos de llana, retoladors o retalls de tela. La qüestió és fer servir una barra d’enganxar per ajuntar els objectes que hem triat amb els rotlles.

Punts de llibre

Les manualitats que serveixin com a complement de la lectura són ideals per animar els més menuts a llegir. Per això, podem utilitzar els pals de fusta de gelat o objectes que s’hi assemblin. En aquest cas, també podem optar pel cartó o la cartolina. D’aquesta manera, tindrem la base per pintar la nostra creació amb retoladors o pintures dels colors que vulguem. Les manualitats per fer en família es poden aprofitar per promoure diferents contes infantils.

Titelles

A més d’assegurar una bona estona de diversió, es tracta d’una de les manualitats per fer en família més creatives. El titella mitjó és una joguina que dona molt de joc als més menuts per fer volar la imaginació. Només ens cal un mitjó vell, botons i cartó. D’aquesta manera, tindrem tot el que necessitem per crear un personatge fantàstic que estimuli l’originalitat dels petits.

Ninos bola

Sovint els més menuts gaudeixen molt amb les manualitats per fer en família que poden fer servir en el dia a dia. En general, als infants els agrada molt portar joguines a sobre que després poden ensenyar als seus amics de l’escola. Els ninos bola són una d’aquestes creacions que comparteixen amb la resta de la classe i que integren en els seus jocs.

Per fer aquesta manualitat, només necessitem un globus, farina, llana, fil i un retolador negre. La idea és omplir el globus amb farina, lligar-lo, posar-li cabells amb la llana i pintar-li una cara graciosa. Podem afegir ulls de plàstic, però en cas que no en tinguem, senzillament els podem pintar al nostre gust, i llestos!

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER