Aigua

6 CONSELLS FÀCILS PER ESTALVIAR AIGUA A CASA

Aigua

L’aigua és un recurs gloriós i finit que cal conservar.

A molts llocs del món, l’escassetat d’aigua és una preocupació creixent. A més, reduir-ne el consum també pots estalviar diners de les teves factures. Aquí tens sis consells fàcils per ajudar-te a estalviar aigua a casa i fer la teva part per conservar aquest recurs vital.

  1. Tanca l’aixeta:

Quan et rentis les dents, afaitis, ensabonis les mans, els cabells… Tanca l’aixeta perquè cap gota es desaprofiti.

  1. Instal·la dispositius d’estalvi d’aigua:

Hi ha diversos dispositius d’estalvi d’aigua que podeu instal·lar a casa vostra. Els capçals de dutxa de baix flux, els vàters de doble descàrrega i les aixetes de flux reduït en són alguns exemples.

  1. Utilitza una galleda per recollir aigua:

Mentre esperes que l’aigua s’escalfi a la dutxa, en lloc de deixar que es desaprofiti, col·loca una galleda sota l’aixeta. Aquesta aigua es pot utilitzar per regar les plantes o per a altres fins domèstics, cosa que redueix el malbaratament.

  1. Opta per dutxes més curtes:

Les dutxes llargues o banyeres poden consumir una quantitat considerable d’aigua. Intenta reduir la durada de les dutxes. Per ajudar-vos a controlar el temps, podeu fer servir un temporitzador o una alarma al telèfon.

  1. Renta la roba i els plats en càrregues completes:

Espera fins que tinguis prou roba o plats per omplir una càrrega completa abans de netejar. A més, fes ús de cicles de rentada eficients pel que fa al consum d’aigua.

  1. Recicla l’aigua de la cuina:

L’aigua emprada per rentar fruites i verdures o bullir pasta es pot reciclar. En lloc de rebutjar-la, fes-la servir per regar les teves plantes. També pots usar-la per netejar superfícies o fregar el terra. Aquesta aigua és perfectament adequada per a tasques de neteja domèstica.

En resum, cada gota compta quan es tracta de conservar aigua a casa. Petits canvis als teus hàbits diaris poden tenir un impacte significatiu a llarg termini. A més de reduir la teva empremta hídrica, estalviar aigua a casa també redueix els teus costos d’aigua i energia, cosa que és beneficiós per a la butxaca i per al medi ambient.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER