dia-internacional-bicicleta

Dia Mundial de la bicicleta, raons per moure’t pedalejant

dia-internacional-bicicleta

El 19 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Bicicleta, un dels grans invents de la humanitat que utilitzen diàriament 3,8 milions d’espanyols (10% de la població), segons l’últim estudi de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta.

I és que en els últims quatre anys la seva utilització ha experimentat un significatiu creixement. Cada vegada hi ha més persones que decideixen canviar el cotxe per la bicicleta i amb això estan contribuint a cuidar el Planeta.

Per aquells que comencen a moure’s amb bici o ja fa alguns anys que pedalegen aquí us deixem 5 raons per celebrar la bicicleta els 365 dies de l’any. Quina és la teva raó per anar amb bicicleta?

Per què celebrem el Dia Internacional de la Bicicleta

Rapidesa

La bicicleta és un dels mitjans de transport més ràpids per als desplaçaments dins de les ciutats. El temps emprat en trajectes de fins a 8 quilòmetres és, de mitjana, inferior o similar al del cotxe, segons un informe de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea. A més, amb la bicicleta t’estalvies tots els desplaçaments a peu perquè et portarà de porta a porta. Per no parlar de l’estalvi que suposa desplaçar-se amb bicicleta, en comparació al transport públic, al cotxe i a la moto.

Salut

Són múltiples els beneficis que té la bicicleta per a la nostra salut:

– Millora l’activitat cardiorespiratòria del nostre organisme.

– Incrementa el flux de sang i oxigen promovent la generació de neurones en l’hipocamp, regió del cervell responsable de la memòria.

– Redueix l’estrès.

– Disminueix els teus nivells de colesterol.

– T’ajuda a dormir millor.

– Millora la teva digestió i redueix la retenció de líquids.

– Activa les teves cèl·lules immunològiques de manera que t’ajuda a prevenir malalties.

Per tots aquests beneficis, alguns asseguren que un major ús de la bicicleta seria una bona forma de reduir la despesa sanitària.

Economia

Les bicicletes són entre 30 i 40 vegades més barates d’adquirir i mantenir que els cotxes. I els costos de construcció de les infraestructures viàries i la regulació del tràfic entre 10 i 20 vegades menors en el cas de la bicicleta transportant al mateix nombre de persones. Oblida’t de les gasolineres, peatges i despeses d’aparcament.

Ciutats més habitables

Imagina’t tot l’espai públic que tindríem per gaudir si es reduïssin els carrils que ara ocupen la ingent quantitat de cotxes que travesses les ciutats. Al mateix espai que ocupa un sol cotxe (normalment utilitzat per una sola persona) caben fins a 20 bicicletes. Acabaríem amb els embussos!
El soroll ambiental i la deterioració de les infraestructures també es reduirien.

Medi ambient

Les grans ciutats estan cada vegada més contaminades, a vegades les autoritats han de regular l’entrada de vehicles pel perill que suposa per a la salut respirar un aire tan perjudicial. Si utilitzem la bicicleta, ens alliberem dels combustibles fòssils i contribuïm a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *