7 mesures per estalviar energia a casa

ahorrar-energia-casa

L’estil de vida ecològic ha arribat per quedar-se i tots podem ajudar molt en la cura del planeta. Fa uns anys, protegir el medi ambient solament significava separar i reciclar, tirant les escombraries al contenidor corresponent. No obstant això, ara hi ha moltes coses que podem fer per tenir una llar ecològica i saludable.

Viure de forma ecològica significa conservar els recursos naturals sempre que puguem, cosa que porta implícit alguns canvis en el nostre estil de vida. Les bones notícies: aquests canvis milloraran la teva salut i la de la teva família, estalviaràs en les teves factures i, per descomptat, no et costaran ni un cèntim.

Es tracta de simples canvis en la vida diària. Però no oblidem que les persones som esclaus dels nostres hàbits, així que no vulguis imposar tots aquests canvis del dia al matí, hauràs de fer-ho progressivament. Per exemple, compromet-te a canviar solament un hàbit cada mes.

Com estalviar energia

Canvia a bombetes de baix consum

Aquestes bombetes, ara disponibles per adaptar-se a molts dispositius d’il·luminació, usen solament una quarta part de l’electricitat de les bombetes incandescent tradicionals. A més, duren fins a 10 vegades més.

Apaga els llums

Si tu o els membres de la teva llar tendiu a oblidar-vos els llums encesos, pots instal·lar sensors de moviment i així solament s’activaran els llums quan sigui necessari. També pots instal·lar temporitzadors automàtics per als llums d’aquelles habitacions que solen quedar encesos quan estan buides.

Adapta correctament les temperatures de fred i calor

La nevera i el congelador són els grans consumidors en totes les cases. Pren mesures per assegurar-te que no estan treballant més del necessari. La nevera hauria d’estar entorn dels 2-3 ºC i el congelador a -20 ºC. Assegura’t de mantenir-los tancats i obre’ls solament el temps necessari. Aquests aparells, si els deixes oberts per uns segons més, malgastes una gran quantitat d’energia.

Per a la calefacció pots instal·lar un termòstat elèctric perquè la temperatura de la casa baixi quan la família està dormint i torni a un ambient càlid quan us desperteu. A l’hivern, la temperatura correcta seria 20 ºC pel dia i 13 ºC a la nit. A l’estiu, amb el aire condicionat, mantén-la a uns 25 ºC.

Quant a l’aigua calenta, és més eficient entre 50 i 60 ºC.

Desconnecta els aparells elèctrics

Televisors, ordinadors i reproductors de música consumen gairebé tanta energia en standby com durant la petita part del temps que s’estan utilitzant.

Utilitza els aparells de manera eficient

Espera a tenir una càrrega completa per encendre la rentadora, assecadora o rentavaixella. Neteja el filtre de pèls després d’usar l’assecadora i tendeix la roba perquè s’eixugui a l’aire lliure sempre que el temps ho permeti. Calenta el forn només quan sigui necessari.

Deixa que el sol brilli

La font de calor i il·luminació més econòmica és el sol. Apuja les persianes i obre les cortines per deixar que l’energia solar escalfi la teva casa de manera natural.

Detén les fugides

Aïlla, reemplaça, repara o segella per fer la teva casa a prova de fugides i veuràs com les factures dels teus subministraments cauen.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *