Cal que un aire condicionat me’l posi un instal·lador oficial?  

optimitzar el funcionament

L’any 2017 es va aprovar un decret per regular la instal·lació d’aires condicionats del que ja et vam parlar en aquest article i que castigava les empreses no acreditades. Però és necessari que l’instal·lador sigui oficial? Et recordem algunes de les disposicions d’aquesta normativa que afecta principalment al consumidor.

 

Qui és un instal·lador oficial d’aire condicionat?

 

Un instal·lador oficial o acreditat és aquell que té en la seva possessió el carnet professional en instal·lacions tèrmiques en edificis (RITE), un document que atorga el departament d’indústria de la comunitat autònoma pertinent. Aquest carnet reconeix la capacitat del treballador per instal·lar i mantenir instal·lacions d’edificis.

 

Aquesta documentació s’expedeix de forma particular i no es pot aconseguir de forma global en l’àmbit d’una empresa. Serveix per a desenvolupar feines que tenen a veure amb la instal·lació i manteniment de calefacció, climatització, ventilació i energia solar tèrmica. Un instal·lador oficial també hauria de tenir un certificar per a la manipulació de gasos fluorats.

 

La nova normativa que obliga als instal·ladors a estar en possessió del carnet oficial

 

El Reial Decret 115/2017 regula les instal·lacions d’aires condicionats i únicament els professionals acreditats podran realitzar aquestes feines. Per tant, només els professionals que disposin del carnet RITE i del certificat de manipulació de gasos fluorats estan acreditats per poder instal·lar i realitzar el manteniment dels aires condicionats.

 

Per evitar sorpreses es recomana apostar per empreses certificades, com és el cas de RoigSat i en cas de dubte, demanar sempre l’acreditació del registre i l’homologació.

 

La normativa té com a objectiu reduir el nombre de fugues de CO2 que provenen dels aparells de climatització i que perjudiquen el medi ambient. Està demostrat que la gran majoria d’aquestes fuites provenen d’aparells d’ús domèstic.

 

La llei preveu multes que poden arribar fins als 20.000 euros en cas d’incompliment per part del consumidor, que està obligat a remetre a l’establiment on va comprar l’aire condicionat el justificant que demostri que la instal·lació l’ha fet un professional acreditat.

 

En el cas de RoigSat, fem instal·lació i venda de l’aparell, amb la qual cosa els clients s’estalvien aquest pas.

 

Pots demanar més informació AQUÍ.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *