Com és la recàrrega de pellets per a les calderes

Pellets cat

 

L’ecologia està en auge. Però lluny de convertir-se en una moda passatgera més, la cura pel medi ambient ha arribat per quedar-se. La consciència de la població ha despertat després de dècades d’advertiments que han estat ignorats. Hem de cuidar el planeta, perquè és casa nostra i això s’ha estès a tots els àmbits, també el dels sistemes de refrigeració. Un dels sistemes de calefacció més ecològics són les calderes  de pellets. T’expliquem en què consisteixen i com es fa la recàrrega.

 

Què és una caldera de pellets?

 

Aquest tipus de sistemes de calefacció, també denominats calderes de biomassa, fan servir com a font d’energia els pellets de fusta i altre tipus de residus naturals (per exemple, les closques de fruits secs). Amb aquesta energia generen calefacció mitjançant radiadors i també proporcionen aigua calenta.

 

Com funciona una caldera de pellets?

 

És molt similar a altres calderes, l’aparell crema el combustible, que en aquest cas són els pellets i es genera una flama que genera calor que es distribueix mitjançant els radiadors, l’aigua corrent, etc.

 

Per altra banda, s’ha de distingir entre les calderes de pellets i les estufes de pellets, aquestes darreres tenen potències molt menors i això fa que s’utilitzin a nivell molt domèstic per escalfar petites habitacions o zones de la llar.

 

Com es fa la recàrrega de pellets per a les calderes?

 

Les calderes de biomassa necessiten habitualment un contenidor o espai d’emmagatzematge del biocombustible o els pellets, proper a la caldera i han de constar d’una inclinació de 45 graus perquè la recàrrega sigui el més fàcil possible.

 

La crema dels pellets produeixen cendra que es recull automàticament en un cendrer del qual s’ha de tenir cura i buidar diverses vegades l’any per mantenir-lo net i en les millors condicions.

 

Les calderes de pellets es recomanen en aquells habitatges fins als 500 metres quadrats.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *