Com fer front als canvis de temperatura d’aquesta primavera

Canvi temperatura

Aquest hivern ha estat ben diferent en molts aspectes. El canvi climàtic és evident i hem pogut notar com la tardor es va allargar menjant-se part de l’hivern i el mateix ha passat amb la primavera, ja que al febrer hem pogut gaudir de molts dies assolellats i amb temperatures càlides. A més a més, es suma el fet que aquesta temporada està sent molt seca, amb poques pluges. Un desordre de climatologia que està provocant refredats i altres problemàtiques típiques dels mesos d’entretemps, però de forma més intensa de l’habitual.

 

5 consells per a fer front als canvis de temperatura d’aquesta primavera

La primavera de 2019 serà també especialment complicada per a tots els al·lèrgics al pol·len, ja que els nivells que ja s’han registrat són molt alts, especialment en espècies com el xiprer o el plataner. Això pot complicar-se encara més amb els canvis de temperatura. Evita els refredats i els atacs d’al·lèrgia amb aquests 5 consells:

  1. No surtis de casa sense la jaqueta. Encara que la previsió meteorològica parli de màximes de fins a 20 o 22 graus, la veritat és que a primera hora del matí i a última hora de la tarda, les temperatures poden caure en picat i això només pot conduir-te a passar una mala estona i en el pitjor dels casos a un bon refredat.
  2. De moment, sabata tancada. Encara que tinguis ganes d’estrenar les teves noves sandàlies i vegis que els arbres floreixen, les terrasses comencen a omplir-se i els parcs estan més verds que mai; la veritat és que amb el temps canviant que estem experimentant, el millor és curar-se en salut i portar calçat tancat. Tant per a protegir-se del fred com de la pluja. Que sigui transpirable per a no passar calor en les hores centrals del dia.
  3. Un mocador, el teu millor amic. La primavera també és temps de vent i tempestes, un mocador t’ajudarà a protegir-te d’una de les parts més delicades del nostre cos.
  4. Aire condicionat, només en casos concrets. Si notes que la calor ja comença a colar-se a casa teva, primer de tot comprova que l’aïllament és bo, si ho és, obre les finestres a primera hora del matí perquè entri el fresc i després tanca perquè es mantingui la temperatura. Si les finestres no estan ben aïllades, obre-les i intenta crear corrents per a beneficiar-te de temperatures més suaus. Si malgrat tot, les temperatures pugen extremadament, encén l’aire condicionat però l’has de mantenir a una temperatura constant.
  5. Alia’t amb el menjar. Els dies més calorosos aposta per les amanides, verdures fredes i altres preparacions sense cocció. En canvi, les jornades més fredes torna als brous, sopes, cremes i altres plats de cullera. Això ajudarà el teu cos a aclimatar-se.
0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three + 16 =