Aliments-menys-nutritius

Fruites i verdures: Menys nutritives que fa mig segle

Aliments-menys-nutritius

Els conreus, la forma de vida, la crisi climàtica, l’arribada d’internet i de les xarxes socials… El món ha canviat molt en els darrers 50 anys, també els aliments. Un estudi del Bio-Communications Research Institute de Wichita (Kansas) ha analitzat les diferències entre nutrients dels aliments de la dècada dels anys 50 i l’actual. I el resultat és concloent: Les fruites i verdures són menys nutritives que fa mig segle. Des de RoigSat t’expliquem els motius d’aquest canvi i et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Fruites i verdures menys nutritives

Les fruites, verdures i grans com el blat tenen menys proteïnes, calci, fòsfor i altres nutrients i minerals que fa mig segle. L’equip de Wichita ho ha demostrat analitzant les diferències en 13 nutrients de 43 cultius diferents. Cosa que ha estat possible gràcies al registre de nutrients que fa el Departament d’Agricultura dels Estats Units des de l’any 1950. En concret han trobat una disminució dels següents nutrients i minerals:

  1. Proteïnes.
  2. Calci.
  3. Fòsfor.
  4. Ferro.
  5. Riboflavina.
  6. Vitamina C.

En concret, les baixades més significatives de nutrients són del 6% en proteïnes i el 38% en riboflavina.

Per què ha disminuït la quantitat de nutrients dels aliments?

La teoria més estesa són els canvis en les varietats que s’han produït entre 1950 i 1999. La indústria s’ha centrat a trobar varietats amb un rendiment cada vegada més gran i això ha derivat en una reducció dels nutrients.

Així i tot, la indústria alimentària té un altre repte més important que la disminució dels nutrients dels aliments: La disminució de la producció d’aliments a conseqüència de l’emergència climàtica que pateix el planeta. Durant les pròximes dècades, l’objectiu serà que els conreus permetien produir un nombre suficient d’aliments per a tota la població.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER