refredat-primavera

5 remeis casolans per fer front als refredats de primavera

refredat-primavera

El refredat és una malaltia infecciosa provocada per diferents virus molt freqüent en èpoques d’entre temps. Ara que ha arribat la primavera i les temperatures han pujat és habitual que es contagiï de forma més freqüent, ja que el nostre sistema immunitari està més debilitat pel canvi d’hora, els canvis bruscs de temperatures, etc. Si enguany no t’has salvat d’evitar els refredats de primavera, apunta aquests remeis casolans per fer-hi front.

Els 5 millors remeis casolans per lluitar contra els refredats de primavera

Si una cosa ens ha ensenyat la pandèmia mundial de la Covid-19 és que la millor manera d’evitar els virus és practicar una bona higiene de mans. També és important no reutilitzar mocadors, esternudar al colze, portar una bona alimentació i practicar esport. Aquestes dues darreres accions potencien la fortalesa del nostre sistema immunitari. Sí així i tot ens hem contagiat d’un refredat, des de RoigSat t’expliquem 5 remeis casolans que t’ajudaran a alleujar els símptomes i trobar-te millor:

  1. Baf d’eucaliptus. Es tracta d’un dels clàssics de tots els refredats, el més conegut i practicat per la majoria. Una tradició que podem afirmar que ha passat de generació en generació. És veritat que no et curarà el refredat (res ho farà) però t’ajudarà a respirar millor.
  2. Beure molta aigua. La millor manera de fer passar un refredat és “suar-lo”. Has d’eliminar toxines i per això és imprescindible estar hidratat. Això sí, has de beure aigua, infusions calentes o aigua infusionada amb fruita però res més. Ni refrescs, ni sucs, ni alcohol…
  3. Sèrum natural. Tots recordem com de petits ens col·locaven aquella pasta que feia olor d’eucaliptus al pit, el llavi superior, als temples… I la veritat és que té propietats calmants quan la congestió és molt forta. Pots aplicar oli de l’arbre del té, natural, del que venen a les herboristeries. O fer el teu propi sèrum bullint unes fulles d’eucaliptus en aigua i triturant després la infusió.
  4. Mel natural d’abelles. Si el refredat inclou mal de gola, prendre una cullerada de mel crua o dissoldre-la a un got de llet o d’infusió ben calenta t’ajudarà a alleujar els símptomes.
  5. Descans. Pot semblar el més obvi de tots, però moltes vegades volem seguir amb el ritme habitual de vida quan estem refredats i el millor que podem fer (el nostre cos ens envia senyals) és descansar perquè puguem esgotar la nostra energia en recuperar-nos.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *