Millorar la qualitat de l’aire amb un recuperador de la calor

recuperador de calor

Si tens una habitació sense finestres o treballes en un local sense sortida a l’exterior, has de buscar alguna manera de ventiliar la estança per millorar la qualitat de l’aire que respires. Un sol.lució és instalar un recuperador de calor.

La integració dels sistemes de ventilació en les instal·lacions de climatització, tant en els nous edificis com en les rehabilitacions, aconsegueix un cop més el protagonisme, ja que et permet assegurar la qualitat de l’aire, la circulació de l’aire, una adequada evacuació de la humitat i la salubritat de l’ambient.

Les construccions són cada cop més hermètiques i permeten garantir un bon aïllament, així com reduir la demanda d’energia. Per tant, cada cop resulta més complicat aconseguir una ventilació natural. Aquí és on els sistemes de ventilació s’acaben convertint en imprescindibles per aconseguir que, a la vegada que es conserva l’energia, es pugui assegurar una òptima qualitat de l’aire pels habitants de l’edifici.

Últimament les persones hem començat a donar més importància a la qualitat de l’aire dels espais interiors. El 80% de la nostra activitat de cada dia la passem dintre d’alguna oficina o a casa nostra.  Gràcies a un bon sistema de ventilació, podem gaudir d’una bona qualitat de l’aire, fet que també disminueix el consum d’energia i es produeix un augment de l’eficiència energètica en les instal·lacions.

Els sistemes de ventilació poden ser centralitzats o descentralitzats. Anem a veure quins són els avantatges dels sistemes de ventilació descentralitzats mitjançant recuperadors de calor. El control que aquests sistemes realitzen sobre la qualitat de l’aire interior, adaptant l’aportació de l’aire d’acord amb la concentració de CO2.

L’extracció d’acord amb les variacions d’Humitat Relativa també fa que disminueixi, de manera considerable, la pèrdua de calor, garantint la renovació de l’aire i aconseguint importants estalvis en la calefacció, per un percentatge superior al 50%.

Funcionament d’un recuperador de calor i els seus avantatges

 

El recuperador de calor absorbeix l’aire fresc de l’exterior, el pre-escalfa amb la calor procedent de l’interior i l’aboca de nou a l’interior temperat. A continuació, absorbeix l’aire buidat de l’estància i l’expulsa cap a fora, eliminant els contaminants de l’aire i l’excés d’humitat. Gràcies a l’intercanviador que creua els circuits, l’aire sortint i l’aire entrant, sense barrejar-se en cap moment.

Gràcies a aquest sistema de ventilació mecànica, es pot recuperar el calor de la calefacció per temperar l’aire fred de l’exterior durant l’hivern. A més, es pot recuperar l’aire calent de l’exterior durant l’estiu, aconseguint rendiments de recuperació de fins el 90% del calor en l’aire.

D’aquesta forma s’aconsegueix un aire més net, estalviar energia i un major confort en l’estància.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *