Un termostat inteligent estalvia fins a un 30% en la factura

momit termostato inteligente

Una petita empresa emergent, ha inventat un termostat inteligent que permet estalviar al voltant del 30% en la factura de l a despesa energética de la llar.

L’empresa, anomenada Momit i fundada per tres joves espanyols ja ha introduit més de 20 mil unitats del producte a tot el món. Aquests joves enginyers ho tenien molt clar: “malgrat que la despesa en climatització de la llar suposa al voltant de la meitat de la despesa en energia, en genaral fem un mal us dels termostats, i la majoria dels consumidors es limiten a programar-lo una primera vegada i se n’obliden“, explica Miguel Ángel Sánchez, conseller delegat.

Més enllà dels factors técnics, és a dir, si la caldera és més o menys eficient, hi ha una part molt important que s’atribueix als mals hàbits de consum. Això és degut a que els termostats no están dissenyats pensant en l’usuari, a nivell d’interfície es diu que són “poc amigables” a l’usuari, com per exemple és la dificultat a l’hora de programar-los.

Aquesta start up va analitzar el comportament energètic i va veure que molts consumidors deixen la temperatura fixa durant tot el dia, amb independencia si hi són o no a la llar o si necessiten més o menys confort climàtic. Fins i tot hi havia qui deixava la calefacció encesa durant el cap de setmana, encara que no hi fossin.

Segons Sánchez, “aquesta conducta suposa malbaratar molta energia i es pot evitar amb dispositius capaços d’estalviar una mitja d’entre el 18 i el 30 per cent en la factura.

El termostat inteligent

termostat inteligent copy

El termostat inteligent de Momit programa de forma autónoma la temperatura en funció de la distancia que es troba l’usuari de casa seva. Això es fa mitjançant una programació, pere exemple, introduint la temperatura que volem quan ens trobem a tres quilómetres de casa.

El termostat inteligent també ens informa a temps real del consum energétic que s’està realitzant o calcula quant pujarà la factura a final de mes, en funció de les condicions metereológiques. “D’aquesta manera, l’usuari decideix quant vol o pot pagar en climatització”, explica Sánchez.

Hem de recordar que les persones més acostumades a la calor, són les que necessiten més calefacció quan fa fred que les persones que ja están acostumades al fred. No es gasta menys perquè fa menys fred, sino que gasta menys qui té una determinada sensació térmica.

La start up Momit va ser escollida al 2015 com a millor iniciativa per fer un planeta sostenible, dins el certamen Smartcamp organitzat per IBM.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *