5 consells per reutilitzar aigua

reutilitzar-aigua

Les teves factures d’aigua augmenten cada mes? Si no has pres mesures dràstiques per reutilitzar l’aigua a casa, segur que en els últims anys has notat una important pujada en el rebut de l’aigua, ja que actualment els preus de l’aigua són més alts que mai.

A més, reduir el consum d’aigua és fonamental per garantir el subministrament al llarg dels anys. A part d’accions tan divulgades com tancar l’aixeta quan ens raspallem les dents, pots recollir l’aigua i reciclar-la per estalviar encara més. Amb accions molt senzilles podràs estalviar-te una part important del rebut de l’aigua i ajudaràs a allargar el subministrament d’aquest ben tan escàs.

Com reutilitzar l’aigua?

1. Recull l’aigua de la dutxa

Aquesta és la forma més senzilla de reutilitzar aigua en la llar. Quan obrim l’aixeta de la dutxa, l’aigua que surt triga un temps a escalfar-se fins a aconseguir la nostra temperatura ideal. La propera vegada que et dutxis i fins que l’aigua estigui calenta, col·loca una galleda sota l’aixeta oberta per recollir l’aigua. Et sorprendràs de la quantitat d’aigua que pots estalviar-te.

2. Recupera l’aigua de pluja

Col·loca galledes fora de casa per recollir l’aigua i aprofita aquells llocs on s’acumula major quantitat, com sota els canalons i desguassos de la casa. Utilitza l’aigua recollida per regar les plantes, fregar el terra, rentar el cotxe o netejar els mobles d’exterior.

3. Guarda l’aigua de coure

La propera vegada que estiguis cuinant pasta, arròs, verdures, etc., no malgastis tota l’aigua de l’olla. En el seu lloc, col·loca un recipient sota el colador per recollir tota l’aigua sobrant. Una vegada que l’aigua s’hagi refredat, pots usar-la per regar les plantes. Elles t’ho agrairan perquè a més d’aigua els donaràs un munt de nutrients extres!

4. Recull l’aigua de rentar les verdures

De la mateixa manera que pots guardar l’aigua de l’olla, pots fer el mateix amb l’aigua utilitzada per rentar els aliments. Col·loca un recipient sota la verdura per recuperar l’aigua. Podràs utilitzar-la per regar o tirar de la cadena.

5. Reutilització d’aigües grises

Aquestes aigües són les que s’utilitzen per a la dutxa, rentar la roba o l’aigüera. Pots tornar a usar-les sempre que no continguin químics per regar el jardí. A més, és possible instal·lar un sistema de desviament d’aigües i utilitzar l’aigua de la dutxa per tirar de la cadena, per exemple.

Coneixes més formes de reciclar aigua? Aporta les teves idees, les estarem esperant!

¿TE HA GUSTADO ESTE CONTENIDO? SUSCRÍBETE A NUESTRO NEWSLETTER

0 comentarios

Dejar un comentario

Quieres comentar?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *