Xemeneies de bioetanol: avantatges i desavantatges

chimenea-bioetanol

En els últims anys les xemeneies de bioetanol o bioalcohol, també conegudes com bioximeneies, s’han convertit en una excel·lent opció per aquells que tenen la finalitat d’escalfar la casa i decorar alhora. A més, també han anat guanyant-se el seu espai en moltes llars perquè no contaminen ni el sòl ni l’aire.

Aquest tipus de xemeneies neixen dels focs decoratius. Els usuaris d’aquests van anar demandant que, a més de decorar, emetessin calor i els fabricants van treballar per implementar aquesta millora. A partir d’aquest moment, la seva demanda ha anat augmentant any rere any.

Però, quins són els avantatges i desavantatges de les xemeneies de bioetanol?

Avantatges de les xemeneies de bioetanol

Decoració

Existeixen diferents tipus de xemeneies de bioetanol -de paret, de sòl, de columna, de taula i d’exterior- i això dóna molt joc en el que a decoració es refereix.
A més, al no necessitar ni sortida ni extractor de fum podem escollir el model que més ens agradi i s’adapti a les nostres necessitats perquè la podem instal·lar allà on vulguem i gaudir de la sensació de llar i relax en qualsevol lloc de la nostra casa o pis.

Ecologia

Tot i que hi ha qui planteja que la desforestació pot ser un desavantatge, el bioetanol és un combustible renovable.

El bioetanol és etanol fabricat a partir de grans quantitats de vegetals (biomassa) que possibiliten la fermentació dels sucres que fan aquest tipus d’alcohol.

Exterior

Les xemeneies o cremadors de bioetanol, a diferència d’altres estufes, s’escalfen i es refreden amb la mateixa rapidesa. Aquesta característica, a més de la seva facilitat de transport i instal·lació, les fa apta per a exteriors.

Mínim manteniment

L’únic manteniment que requereix una xemeneia de bioetanol, a diferència d’unes altres, és emplenar el dipòsit amb bioalcohol quan aquest s’acaba.

Alt poder calorífic

Poden escalfar superfícies relativament àmplies en un període de temps breu. Per exemple, una sala de 30 metres quadrats en uns 40 minuts.

Fàcil instal·lació i transport

Al no precisar de sortida ni extractor de fum, com s’ha apuntat anteriorment, no requereix de cap tipus d’instal·lació complexa i el seu transport és molt fàcil.

Desavantatges de les xemeneies de bioetanol

Preu

El bioetanol és més car que el petroli

Olor

Malgrat no produir ni fums ni cendra, genera una olor intensa. No obstant això, existeixen perfums que es poden tirar en unes gotes en el bioetanol i, amb la combustió, l’olor s’estén per tota l’habitació.

Ineficiència

Amb aquest tipus de xemeneies podem escalfar només un ambient; és molt difícil poder escalfar tota una casa. Pot, per tant, ser una font de calor addicional.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *