habitatge eficient

4 consells definitius per convertir la teva llar en un habitatge eficient

habitatge eficient

Deus estar d’acord amb nosaltres que les llars consumeixen una gran quantitat d’electricitat, aigua i altres recursos que ens fan la vida més còmoda a tots.

De la mateixa manera, emeten un volum considerable de residus que el planeta ha d’assumir.

Davant d’aquesta situació, cal fer-se una pregunta: “és possible convertir la meva llar en un habitatge eficient?”.

La veritat és que sí. Amb petits gestos com els que descriurem ara podem contribuir a conservar el nostre entorn i estalviar uns quants euros al mes, sense perdre comoditat.

Com puc aconseguir una llar més eficient

En els paràgrafs següents comentarem els consells més rellevants per gaudir d’una llar més sostenible.

T’animem a implementar aquells que et resultin més senzills i anar incorporant canvis de manera progressiva fins que tinguis un habitatge eficient al 100 %.

Instal·lar finestres aïllants

Has de saber que les finestres són el principal punt de fuga tèrmica d’una llar. És a dir, de l’energia que invertim a aclimatar les nostres llars, aproximadament un 25 % es perd per les finestres.

Canviar-les sol ser l’opció més recomanable. No obstant això, si se surt del nostre pressupost, podem optar per instal·lar aïllants tèrmics com vinils de protecció o rivets.

Fer un ús racional de l’aigua

Per gaudir d’un habitatge eficient, a més d’estalviar llum, hem d’estalviar aigua. Això es pot aconseguir amb mesures ben fàcils d’implementar. Per exemple, substituint els llargs banys d’escuma per dutxes ràpides, o reduint el cabal de les aixetes.

En qualsevol cas, amb aquestes mesures es podrà reduir el consum d’aigua de manera notable, i això tindrà un efecte immediat en la nostra butxaca i en el medi ambient.

Optar per electrodomèstics de baix consum

Si has de canviar algun electrodomèstic a casa, l’ideal és fer-ho per un de baix consum. Aquests incorporen tecnologies que minimitzen el consum d’electricitat. A més, els podem diferenciar pel seu etiquetatge.

Sens dubte, si vols tenir un habitatge eficient, aquest és un dels consells més importants que has de tenir en compte.

Reduir, reutilitzar i reciclar

Finalment, hem de pensar també a disminuir la quantitat de residus que es generen a la llar.

I, per a això, recomanem aplicar la regla de les 3R: reduir, reutilitzar i reciclar. És a dir, reduir la quantitat de residus, reutilitzar abans de llençar i reciclar tot allò que sigui possible.

Estàs preparat per convertir la teva llar en un habitatge eficient?

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER