Roseola

Què és la “sisena malaltia”?  

Roseola

L’hivern és l’època de l’any que registra més infeccions víriques entre la població general i més específicament el col·lectiu de menors d’edat, especialment entre aquells que tenen menys de vuit anys. Virus i bacteris que es contagien amb facilitat per les baixes temperatures, el funcionament dels sistemes de calefacció que acumulen partícules i el confinament a espais tancats amb poca ventilació per a refugiar-se del fred. Al marge de les temudes grips i refredats, una altra de les malalties típiques és la “sisena malaltia”. T’expliquem en què consisteix.

Malalties infantils: La sisena malaltia

També coneguda com a exantema sobtat o rosèola infantil, es tracta d’una malaltia infecciosa produïda per dos virus: L’herpesvirus 6 i 7.

  1. Es transmet per via respiratòria.
  2. Afecta majoritàriament a nens de menys de tres anys.
  3. Dos virus de la família de l’herpes són els responsables.

 

Símptomes habituals de la sisena malaltia infantil

  1. Produeix febre elevada, entre 39 i 40 graus.
  2. La febre sol durar uns tres dies.
  3. No s’acompanya d’altres símptomes en aquesta fase de la malaltia, tot i que de vegades també apareixen símptomes catarrals.
  4. Quan la febre desapareix, apareix una erupció amb taques rosades al tronc i a les extremitats.

 

El tractament de la rosèola infantil

En tractar-se d’una infecció vírica, la malaltia desapareix espontàniament en pocs dies i normalment no queden seqüeles. Els professionals recepten antipirètics i analgèsics com el paracetamol per fer front als quadres de febre i al malestar.

Com la “sisena malaltia” és contagiosa, els nens que estan afectats han de romandre aïllats de la resta (és recomanable estar-se a casa i no anar a l’escola) fins que desapareix l’erupció. Així i tot el període d’incubació previ a l’aparició de la febre durant el qual es pot transmetre és d’entre 7 i 10 dies.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *