Llar males olors

Consells per eliminar les pudors de la teva llar  

Llar males olors

El benestar d’una llar no depèn únicament del grau de comoditat, temperatura i zero contaminació acústica; també és important que desprengui un bon aroma. Si has notat pudors desagradables a casa teva que desestabilitzen la teva harmonia familiar, apunta aquests consells per eliminar-les.

10 consells per eliminar les pudors de la teva llar

 

Les olors desagradables de les llars no sempre estan relacionades amb una neteja deficient, moltes vegades tenen a veure amb factors externs o pràctiques que creus inofensives i que poden fer que la teva llar faci pudor. T’ajudem a detectar aquestes males pràctiques i a seguir els nostres consells perquè casa teva recuperi el bon aroma.

  1. Revisa els racons de la teva llar, retira els mobles (sofà, taules, cadires, llits….) per a comprovar que no hi ha cap resta de menjar. És habitual que puguin caure sota la taula i quedar-se a una cantonada, o rere el sofà i el llit.
  2. Quan preparis els àpats tanca la porta de la cuina, engega l’extractor de fums i obre la finestra. D’aquesta manera evitaràs que les pudors de fer el dinar envaeixin la resta de la llar. Un altre truc és que col·loquis un pany humit sota la porta per aconseguir que no es filtrin les olors per sota.
  3. Si tens mascotes hauries de rentar-les periòdicament o fer servir productes especials si no es poden mullar sovint. També hauries de mantenir net i en ordre el racó on dormen així com les seves joguines i altres elements que facin servir. És molt important rentar cada dia el plat d’on menja i beu aigua.
  4. Les canonades i les aigüeres acumulen brutícia i per tant es converteixen en un focus de pudors. Per això es recomana desinfectar l’aigüera i desembossar les canonades una vegada al mes.
  5. El sabater. És una de les zones que provoca més pudors. L’acumulació de sabates provoca que es generin males olors així que el millor consell és tenir cura d’aquest moble una vegada al mes. Netejant ja no només les sabates, també l’interior del sabater i col·locar un ambientador natural (pell de cítrics, fulles de plantes aromàtiques…). Un altre truc és col·locar a les sabates bicarbonat o pols de talc perquè l’absorbeixi la humitat.
  6. Evita apilonar la roba humida, ja que aquesta humitat es descompon i provoca pudors. Treu de la rentadora la roba tot d’una que acabi, ja que si passen hores es provocarà aquest efecte. El mateix si la treus de l’assecadora encara una mica mullada. I tampoc llencis al cistell de la roba bruta aquelles peces humides després de la dutxa, el gimnàs o la platja, es generarà pudor.
  7. Renta els llençols cada setmana, els cobrellits i fundes de matalassos una vegada al mes i un parell de vegades l’any, el matalàs. Allà s’acumulen molts bacteris i acaben provocant males olors.
  8. Neteja setmanalment la galleda de les escombraries, moltes vegades, tot i la bossa, s’adhereixen a les parets i poden embrutar-se en algunes zones deixant que l’olor es desprengui per la descomposició.
  9. Tingues cura també dels electrodomèstics (rentavaixelles, rentadora, nevera…). Totes les màquines acumulen pudors. El que s’ha de fer és netejar-les freqüentment i també et pots fer servir d’ambientadors.
  10. Com a últim consell recomanem mantenir sempre el lavabo ventilat per evitar l’acumulació de pudors que s’impregnin a les parets.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *