llibres-sostenibilitat

5 llibres per ser més sostenible i practicar l’estalvi energètic  

llibres-sostenibilitat

Avui es celebra el Dia Internacional del Llibre, una jornada que moltes persones aprofiten normalment per a regalar i comprar llibres. Enguany tot és diferent, la pandèmia del coronavirus ens obliga a quedar-nos a casa per aturar la cadena de contagi i per això no hi haurà parades de llibres al carrer, ni roses perfumades. Els llibreters reconeixen que el 23 d’abril és el dia més fort de vendes de tot l’any però aquest 2020 això no serà així. Per això el gremi de llibreters han apostat per la campanya LLIBRERIES OBERTES, un projecte perquè seguim comprant llibres per Sant Jordi a llibreries de tota la vida i després del confinament anem a recollir-los. Una manera de mantenir viu l’esperit del Dia de Sant Jordi i també les vendes. Des de RoigSat et proposem que compris llibres diferents dels habituals (novel·les i biografies), per ser més sostenible i practicar l’estalvi energètic. Et deixem algunes idees.

5 llibres per ser més sostenible i estalviar energia

  1. “Residu zero a casa. Guia Domèstica per a simplificar la nostra vida” de l’autora Bea Johnson. Un títol de 2016 que s’ha convertit en tot un referent dins del moviment ciutadà per evitar la generació de més residus dels que es poden reciclar. No és fácil evitar la generació de residus en la societat de consum actual que ens emputxa a comprar compulsivament. Per això aquest llibre proposa eirnes, idees i nous habits per evitar i reduir els residus a les nostres llars.
  2. “Viure sense plàstic” de Patricia Reina Toresano y Fernando Gómez Soria. El plàstic s’ha convertit en el gran enemic a véncer per fer les primeres passes que aconsegueixen aturar de debó el canvi climàtic. Com ja vam explicar en aquest article, existeixen autèntiques illes de plàstic al bell mig dels oceans. Tots els residus que generem els humans i que el planeta no és capaç de destruir. Aquest llibre repasa la historia del plàstic, els perills del seu consum i trucs per evitar-lo.
  3. “Manual del Turisme Sostenible” de Mónica Pérez de las Heras. Una de les grans preocupacions del món actual és el futur del turismo, les companyies low cost i les aplicacions per lloguers vacacionals ilegals han fet que és viatgi molt més que fa 30 anys. Això ha comportat alguns problemes de conservació del medi ambient, hábitats, ecosistemes i monuments. Amb aquest llibre  podràs fer que les tevés properes vadcances siguin més sostenibles. També pots llegir aquest article en el que parlem de turisme sostenible.
  4. “Més vegetals, menys animals: Una alimentació més saludable i sostenible” de Julio Basalto i Juanjo Cáceres. L’alimentació és un altre dels cavalls de batalla del canvi climàtic. Nombrosos estudis assenyalen que el consum de carn incrementa la petjada ecològica. També molts nutricionistes indiquen que les dietes riques en fruites i verdures són més saludables. En aquest llibre aporten arguments que assenyalen que menjar més quantitat de verdures i fruites significa una millor qualitat de vida i també ajuda a la sostenibilitat.
  5. El teu consum pot canviar el món. El poder de les teves eleccions responsables, conscients i crítiques de Brenda Chávez. La periodista prsenta una guia pràctica amb propostes de canvi en les nostres decisions de compra i àmbits de consum: Moda, turismo, salut, banca, energia… Presenta tot un seguit d’entrevistes amb diferents agents del denominat canvi social.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *