Reduir-emissions

5 trucs per reduir les emissions del teu vehicle de motor

Reduir-emissions

 

Coincidint amb el darrer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat, l’Ajuntament de Barcelona celebra el ja tradicional “Dia Sense Cotxes”. Enguany el lema ha estat “Per una mobilitat sense emissions”. En una jornada com la d’avui et donem alguns trucs per reduir les emissions del teu vehicle de motor.

Consells per a reduir les emissions dels vehicles de motor

L’objectiu europeu és que les principals ciutats del continent estiguin lliures de fums i amb una mobilitat baixa en emissions, això permetrà preservar la salut de tots els seus habitants. Però en un món on és necessari desplaçar-se i fer-ho ràpid per motius de feina, salut, familiars… és complicat no fer servir vehicles de motor, apunta aquests consells per reduir les emissions si no pots evitar fer-los servir.

  1. Conducció eficient. Per exemple, tancar el motor quan el vehicle estigui aturat, ja que el consum d’energia és inútil i es produeixen emissions contaminants, GEH, soroll i calor. Conduir a baixes revolucions i amb les marxes més llargues possibles, evitar frenades, acceleracions i canvis de marxes innecessàries, frenar de forma suau… En aquest enllaç trobaràs més consells.
  2. Comparteix vehicle. Evita conduir sol en un cotxe i sempre que puguis intenta que totes les places estiguin cobertes.
  3. Compra vehicles eficients. Existeixen molts models i marques i cada vegada inclouen més prestacions respectuoses amb el medi ambient. Assegura’t que la teva opció és de les més ecofriendly.
  4. Aposta per la mobilitat elèctrica. El millor és substituir sempre que es pugui els vehicles de combustió per cotxes i motocicletes elèctriques. Una manera de reduir les emissions.
  5. Desplaça’t a peu, bicicleta o transport públic. Aquesta hauria de ser sempre la primera opció abans d’agafar el cotxe. Si no és possible fer tots els desplaçaments amb aquests mitjans sempre és millor combinar. Anar en cotxe fins a una estació de tren o autobús o metro i seguir en transport públic, per exemple.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *