Fusta-bambú-sostenible

Bambú: una alternativa sostenible a la fusta?

Fusta-bambú-sostenible

La sostenibilitat ha arribat també al món del disseny, l’arquitectura i la decoració. Una de les grans problemàtiques actuals és que el consum desorbitat condueix al rebuig continuat d’objectes amb una vida cada vegada més curta. Els mobles no duren tota una vida com abans i el cotxe es canvia cada cinc anys. Precisament, si parlem de mobiliari, no podem oblidar que les noves formes de consum de marques de disseny  low cost han generat molts més residus, i no només això, han provocat la tala de més arbres per a la seva construcció. Al marge de reduir el consum i ampliar el període d’anys abans de canviar la decoració de les nostres llars, existeix una altra solució sostenible: el bambú. Des de RoigSat t’expliquem quins són els avantatges d’aquesta falsa fusta d’origen asiàtic i et recordem que el manteniment de la teva caldera és molt important per evitar sorpreses desagradables quan les temperatures baixen, com quedar-se sense aigua calenta o amb els radiadors fora de servei.

El bambú com a alternativa sostenible a la fusta tradicional

Les tendències ecofriendly han inundat el sector del disseny i cada vegada són més les persones que s’identifiquen amb llars i oficines en tons neutres, naturals i amb fusta aconseguint acabats íntims i amb un to nòrdic. La crisi climàtica i l’esgotament dels recursos fa que s’aposti per materials més sostenibles com el bambú. Quins són els seus beneficis principals?

  1. Ecològic.
  2. Resistent (es pot col·locar en exteriors sense fer-se malbé).
  3. Càlid.
  4. Adaptable als entorns.
  5. Creixement ràpid (entre mig metre i un metre diari).
  6. Produeix dues vegades més oxigen que el pi o l’eucaliptus, així que és un gran pulmó urbà allà on estigui plantat.

El bambú no és una fusta, si no una planta que pertany a la família de les gramínies, de talls buits que s’adapta molt bé a les condicions extremes del clima tropical, així com als canvis constants de temperatura i humitat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER