aire-acondicionado

On col·locar els splits d’aire condicionat?

aire-acondicionado

Abans que arribin les altes temperatures de l’estiu, molts aposten per instal·lar aire condicionat a casa. Els sistemes més comuns són els split fixos que, com a mínim, consten de dues unitats: una exterior i una altra interior. Saps on s’han de col·locar?

Col·locar la unitat interior de l’aire condicionat

Les unitats interiors s’han d’instal·lar en un lloc alt i central dins de cada habitació que desitgis refredar amb la finalitat de permetre el flux d’aire en tot l’espai. És important que pensis en com es distribuiran les zones de cada habitació abans d’instal·lar els aparells d’aire condicionat. Per exemple, en el dormitori, el millor lloc pel split és just damunt del llit perquè l’aire no et doni directament mentre dorms.

Si no vols gastar molt, l’habitual és instal·lar com a màxim una o dues unitats internes: una gairebé sempre col·locada en el menjador, que és on es passa la major part del temps en les hores centrals del dia; i l’altra, en el dormitori principal.

Un altre aspecte important a l’hora d’instal·lar l’aire condicionat és assegurar-se que la unitat interior no es situï damunt de cap equip elèctric. En l’estrany cas que la unitat tingués fuites, això podria crear un perill per a la seguretat de la llar.

Col·locar la unitat exterior de l’aire condicionat

La unitat externa és la que queda fora de l’habitatge, a través de la qual s’expulsa l’aire calent per deixar fresca la casa. És recomanable instal·lar-la en un lloc ventilat i allunyat de fonts de calor. No ha d’estar exposada excessivament a la llum del sol perquè no hagi de treballar a més rendiment per aconseguir la temperatura desitjada i tampoc és aconsellable tapar-la.

Col·loca la unitat externa en un lloc poc exposat a la brutícia i la pols, lluny d’arbres dels quals cauen fulles, o camins amb molt de pols. Com més s’embruti l’aparell, el rendiment serà pitjor.

Cal tenir en compte que la unitat exterior quedarà fixada en la façana, que generalment ja no és del nostre domini. Si vius en un pis, la façana, els murs, patis o cobertes on s’instal·la la part externa són elements comuns. Això significa que necessitaràs autorització de la junta de veïns.

Davant qualsevol dubte, consulti amb un especialista perquè realitzi un estudi previ i així pots realitzar la instal·lació més adequada del teu aire condicionat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *