Consells per fer servir la calefacció per radiació infraroja

Infrarroig

 

Amb l’arribada de la primavera i del bon temps a poc a poc ens anem desfent de les estufes, calderes, calefactors… Però les nits encara són fresques i depenent de la zona del país on residim, és necessària la calefacció per poder mantenir una temperatura adequada. Una de les millors calefaccions per a les èpoques d’entretemps és la radiació infraroja o radiació tèrmica, et donem alguns consells per fer-la servir.

 

Què és la calefacció per radiació infraroja?

També coneguda com a radiació tèrmica té uns processos d’escalfament amb emissors d’infrarojos (amb una alta rendibilitat) i l’energia de la calor es transmet mitjançant emissions electromagnètiques. Els cossos absorbeixen les emissions infraroges i les transformen en calor.

Es tracta d’un tipus de calefacció que es recomana en casos d’espais exteriors, on funciona millor la irradiació i per tant l’escalfament. I és que aquesta tècnica permet generar calefacció sense necessitat d’escalfar l’aire, que és el mètode més tradicional i estès.

 

Avantatges de la calefacció per radiació infraroja

La instal·lació de calefacció per radiació infraroja o tèrmica suposa un estalvi energètic, confort per als usuaris i també és un sistema amable amb el medi ambient, ja que és una energia que no embruta el planeta.

  1. La calor es produeix sobre el cos en el qual incideix, com fa el sol sobre la Terra.
  2. La calor es fa servir allà on és necessari.
  3. La calor no es dispersa a l’ambient i això ens fa estalviar.

 

Consells si fem servir la calefacció per radiació

  1. El millor espai on instal·lar les plaques de calefacció per infrarojos és el sostre, ja que així s’aconsegueix un 100% de la seva eficàcia.
  2. Escalfa 2 metros cap avall i no es perd calor.
  3. Cada habitació de la llar hauria de tenir instal·lat el seu propi termòstat per poder regular la temperatura segons l’ús que es faci i també la persona que l’habiti.
  4. L’alumini és el material que més infrarojos aporta.
  5. També existeixen de vidre de carboni, que es poden decorar i són més elegants, tot i que no poden treure tant rendiment com l’alumini. Es calcula que aquest rendiment baixa al voltant d’un 35%.
  6. Un rendiment que depèn de la zona climàtica on es trobi l’habitatge (a Espanya tenim 5 zones diferents), orientació de la llar i les dimensions i característiques de cada habitació.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *