Com fer front a l’al·lèrgia aquesta primavera
Congestió nasal, esternuts, llagrimeig, picor als ulls… Es tracta d’alguns dels símptomes més comuns que provoquen les al·lèrgies, ara amb l’arribada de la primavera es multipliquen els casos, ja que tots aquells al·lèrgics al pol·len d’alguna planta pateixen les conseqüències del floriment dels arbres en aquesta època de l’any. Et donem alguns consells per fer front a l’al·lèrgia aquesta primavera.
Què és el pol·len?
Només a Catalunya l’al·lèrgia als diferents tipus de pol·len afecta 600.000 persones. Una polsina que està formada per les cèl·lules masculines reproductores de les plantes amb flors i que es transporta mitjançant el vent.
L’al·lèrgia al pol·len no és més que la resposta del sistema immunitari quan entra en contacte amb els ulls o les vies respiratòries segons expliquen des del sistema de Salut (CatSalut).
Consells per fer front a l’al·lèrgia primaveral
Tot i que pot haver-hi pol·len durant tot l’any, és en aquesta època quan la majoria de plantes i arbres pol·linitzen. Si la primavera és plujosa o les temperatures són més altes de l’habitual les pol·linitzacions perden intensitat. Per conèixer en tot moment quina és la situació ambiental, en aquest web es poden fer consultes de les prediccions que s’elaboren setmanalment. Per una altra banda, et deixem alguns consells per a disminuir els símptomes:
- Ventilar la casa diàriament i a primera hora del matí, no més de 10 minuts. És el moment en el que menys partícules es troben a l’aire i ajudarà a renovar l’aire interior. És important no deixar les finestres obertes tot el dia perquè això farà que entrin les partícules i la llar s’ompli de pols i pol·len de plantes.
- Neteja els filtres de l’aire condicionat.
- Canviar els llençols una vegada a la setmana. Imprescindible per no acumular partícules.
- Netejar nòrdics, fundes de matalassos, matalassos, coixins i Cortines una vegada al mes. Això serveix tant per als al·lèrgics a la pols com al pol·len. Aconseguim no acumular les partícules en suspensió a l’aire, que poden ser tant pol·len com pols.
- Evita els desplaçaments en bicicleta o moto i si ho fas en cotxe, tanca les finestres. Així evitaràs que l’aire amb partícules et doni a la cara.
- Fes servir l’assecadora o estén la roba a dins de casa. Així evitarem que la roba entri en contacte amb l’aire exterior.
- Fes servir ulleres de sol.
- Medica’t si és necessari. Si practiques tots els consells anteriors i així i tot presentes símptomes d’al·lèrgia forts, és millor que et mediquis. Intenta fer-ho només de forma esporàdica, els dies que et trobis realment malament per poder evitar caure en un tractament de llarga durada, que s’ha de deixar únicament en casos on res no funciona.
Deixar un comentari
Vols comentar?No dubtis a contribuir!