Trucs per viure sense plàstic

Plàstic

El plàstic inunda les nostres vides. Embolcalls de productes i aliments com les fruites i verdures, ja tallades o en peces senceres, llegums, pasta, raspalls de dents, pintes, bolígrafs… Fem servir el plàstic amb total normalitat perquè a això ens han acostumat en les darreres dècades i ara, és possible tornar enrere? No és fàcil però sí que és possible, t’expliquem com viure sense plàstic.

 

El primer pas: La conscienciació

 

Per renunciar a una vida amb plàstics primer hem de ser conscients del perquè volem fer-ho i quines millores s’aconseguiran.

 

  1. El plàstic és un derivat del petroli, un recurs natural finit i contaminant.
  2. La majoria de plàstics no són reciclables en la seva totalitat.
  3. Com no es poden destruir han començat a ser un problema, ja existeixen illes flotants de plàstic als oceans.
  4. En la seva fabricació es fan servir materials contaminants que perjudiquen el medi ambient i potencien l’efecte hivernacle.
  5. Alta toxicitat que pot afectar la salut

 

Per tant, viure sense plàstics contribueix a la conservació del medi ambient i també al canvi d’hàbits de consum.

 

Com viure sense plàstic?

 

Una vegada que estem conscienciats i decidits a fer el que calgui per viure sense plàstic o almenys per a reduir el seu ús, és important prendre nota d’algunes qüestions importants.

 

  1. Evitar la compra de productes que venen emmagatzemats en plàstic. Sol ser habitual en fruites i verdures i es tracta d’envasos d’una molt curta durada, només per al trasllat de la botiga a la nevera de casa nostra.
  2. Evitar l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús. Apostar per les nostres pròpies bosses de tela o d’altres materials que reutilitzem cada vegada que anem a fer la compra. Cada vegada més supermercats i comerços estan incloent les bosses de paper, una alternativa sostenible quan oblidem les nostres bosses reutilitzables a casa.
  3. Apostar pels productes a granel. Així evitarem envasos innecessaris i també estalviarem, ja que el preu és més econòmic perquè no està gravat amb la despesa de l’envasament. És necessari portar de casa els nostres propis envasos de vidre o de paper per emplenar cacau, llegums, arrossos, pasta, detergent, sabons, etc.
  4. Substituir els productes plàstics per altres amb una vida més llarga i menys contaminant. Un exemple són les canyetes per beure, és fàcil dir que no als bars i a casa fer servir metàl·liques que es poden rentar i reutilitzar constantment. També passa el mateix amb els raspalls de dents, els plats, gots i coberts de bambú.
  5. Reduir el consum. La meitat dels objectes que tenim a casa no els necessitem realment. És important desfer-nos de tot allò que no és important i reduir la quantitat de la resta-. Menys joguines, res d’elements decoratius plàstics, els bolígrafs que siguin recarregables, etc.

 

Europa només recicla un 7% dels 100.000 milions de bosses de plàstic que es consumeixen a l’any, una raó de pes per canviar el nostre estil de vida. Viure sense plàstic és possible i és barat.

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *