Intel·ligència-artificial-ecologia

Els usos ecològics de la intel·ligència artificial  

Intel·ligència-artificial-ecologia

Fa dècades que es parla de la intel·ligència artificial. Als anys 90 encara es pensava que el 2020 tindríem robots humanoides a casa perquè el concepte gira al voltant d’una idea molt concreta i molt ferma: Màquines que poden pensar i prendre decisions com els humans. Al final res d’això ha passat però aquesta intel·ligència s’ha traduït d’una altra manera: Altaveus intel·ligents, algoritmes predictius, xats bots… En tot cas, els experts expliquen que aquesta intel·ligència també pot tenir altres usos: L’aplicació a l’ecologia i l’estalvi energètic. T’expliquem com pot contribuir en aquests aspectes.

 

Intel·ligència artificial ecològica: Com practicar l’estalvi energètic amb tecnologia d’última generació

 

L’estalvi d’energia amb intel·ligència artificial és possible. En aquest article, experts de l’Institut de Recerca d’Energia de Catalunya (IREC) asseguren que es pot preveure el nostre consum o estimar la despesa que suposarà a la factura de la llum. Com és possible?

  1. Anàlisi de dades per part de màquines intel·ligents.
  2. Jugar amb els factors consum, preu i predicció del temps

El principal avantatge de la intel·ligència artificial aplicada al sector energètic és la reducció del consum, cosa que permet estalviar diners a la factura energètica però també protegir el medi ambient. Per què? Un major estalvi energètic suposa una reducció de les emissions contaminants de diòxid de carboni (el responsable de l’escalfament del planeta).

Els experts asseguren que amb la intel·ligència artificial es poden aconseguir estalvis energètics d’entre el 10 i el 15% i també d’emissions de CO₂ de fins al 12%.

En el mercat actual ja existeixen aparells d’intel·ligència artificial que permeten fer un bon estalvi energètic. Alguns exemples són:

  1. Comandament a distància per a la llar. Inclou un termòstat intel·ligent per a encendre la calefacció des de qualsevol indret, gestionar les llums de la casa o pis o controlar la seguretat.
  2. Assessorament energètic per veu. Alguns altaveus intel·ligents ja permeten aconseguir informació de forma directa i ràpida sobre el nostre consum així com consells per estalviar.

En aquest article pots descobrir altres consells sobre eficiència energètica.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *