Gelea reial per incrementar les defenses a la tardor?  

l

Arriba la tardor i baixen les temperatures. Els canvis en el mercuri són constants i això facilita la proliferació de virus i bacteris, els culpables dels primers refredats de la temporada. Tots ens afanyem a buscar fórmules per escapar a les malalties de l’entretemps i són molts els que confien en les teràpies alternatives i l’homeopatia. Un dels clàssics d’aquesta època és prendre gelea reial per incrementar les defenses, però funciona? T’expliquem en què consisteix aquest producte i si t’ajudarà, o no, a agafar refredats.

Què és la gelea reial?

 

La gelea reial és una barreja de nèctar, aigua, saliva i hormones que segreguen les abelles obreres per alimentar les abelles reines i les larves. Des de temps immemorials se li han atribuït beneficis per a la salut de les persones així com propietats terapèutiques.

La raó és molt simple, aquesta substància inclou proteïnes, hidrats de carboni, àcids grassos, minerals i vitamines, per això són moltes les persones que la inclouen a la seva dieta en èpoques com la tardor i l’hivern per a reforçar el seu sistema immunitari.

 

La gelea reial i la seva capacitat per incrementar les defenses

En l’actualitat no existeix cap evidència científica ni cap estudi que corrobori les propietats beneficioses de la gelea reial per incrementar les defenses a la tardor. Significa això que actua com un placebo  i que és innecessari? La realitat és que alguns dels beneficis que aporta la gelea com són les vitamines o els àcids grassos ja els trobem en altres aliments. Així que els experts el que recomanen per assegurar-nos un sistema immunitari fort és:

  1. Dieta saludable, rica en fruites i verdures que prescindeixi d’ultra processats ensucrats i amb greixos saturats.
  2. Pràctica d’esport.
  3. Vida activa.

A tot això s’hauria d’afegir la rentada de mans, imprescindible per evitar contagiar-se amb virus i bacteris que floten a l’ambient. De totes maneres, prendre gelea reial no és negatiu, és una aportació més de nutrients però en cap cas assegura que les teves defenses s’incrementin o evitis els refredats de la tardor.

Pots consultar AQUÍ l’estudi científic publicat per l’EFSA (l’agència europea de seguretat dels aliments).

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER