Koselig-cat

Què és el koselig?

Koselig-cat

La decoració d’una llar contribueix, indiscutiblement, a fomentar el confort i el benestar. Els colors, l’ambient, els teixits, la disposició dels mobles i fins i tot la il·luminació influeixen en l’estat de benestar que pot emanar d’una casa. Per això des de RoigSat, al marge de mantenir en perfectes condicions la teva caldera i aire condicionat, ens preocupem per mostrar-te estils de decoració i noves idees que t’ajudin a maximitzar aquest confort. Et descobrim el significat d’un terme que segurament, encara és desconegut per a tu i la teva família: El koselig. Es tracta d’un terme noruec que fa precisament una associació entre felicitat i decoració de la llar, t’expliquem tots els detalls.

Koselig: La filosofia noruega que aposta per la unió de benestar i decoració

El vocabulari dels països nòrdics conté tot un llistat de termes que fan referència a la felicitat barrejada amb el benestar i amb la calma en un únic terme.

  1. Lagom: Un terme suec que es refereix a la moderació o més ben dit a l’actitud prendre-s’ho tot en la seva justa mesura.
  2. Niksen: En aquest cas, la paraula és danesa i es podria traduir com l’art de no fer absolutament res.
  3. Hygge: També és un terme danès que fomenta construir o tenir una llar acollidora.

A tots aquests termes, ara s’ha unit un de nou que es basa en un estil de vida que cerca la felicitat, però aplicat a la decoració, el koselig. Es podria definir com una variant del hygge i pretén un major contacte amb la natura, comoditat, calidesa i en definitiva, un estil de vida i decoració més senzill i primigeni. L’objectiu és poder sentir-nos feliços a la nostra llar, cosa que després del confinament s’ha potenciat evidenciant més que mai la filosofia RoigSat: Com a casa, enlloc.

Les característiques del koselig

El koselig no implica un estil decoratiu únic i irrepetible, tampoc colors o materials molt reconeixibles. Podríem dir que el seu esperit es basa més en l’estat de pau i benestar que cada persona pot aconseguir a la seva llar o el que ella considera que significa la tranquil·litat. T’expliquem alguna de les característiques principals:

  1. Sigui amb mobles de fusta lacada o natural, colors pastel o fluor el més important a una casa koselig és l’ordre. De fet fa servir alguna de les premisses del mètode de l’arxifamosa Marie Kondo: És rellevant desfer-se dels objectes que ja no s’utilitzem i quedar-se amb tot el que és exclusivament imprescindible.
  2. Llum d’espelmes. Més que un objecte decoratiu, a una llar koselig les espelmes tenen un paper protagonista quant a la il·luminació per a produir ambients càlids.
  3. Zones d’oci. Una llar ha de ser funcional: còmoda per a descansar a les nits, amb tots els estris necessaris per a poder cuinar, disposar d’un espai de cura personal al lavabo… Però també és imprescindible cobrir zones d’oci per a dur a terme altres activitats estimulants que aconseguiran que estiguem confortables com: Sala de lectura, audiovisual, chill-out, etc.
  4. Les plantes juguen també un paper crucial a les cases koselig, ens permeten connectar amb la natura.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER