mètode FlyLady

Què és el mètode FlyLady?

mètode FlyLady

De mètodes per a mantenir ordenada la llar, n’hi ha molts. L’última gran revolució van ser les directrius de la viral japonesa Marie Kondo, però no fa tant que ella mateixa va reconèixer que tenint infants a casa és molt complicat seguir el seu mètode i mantenir la casa en ordre. Si ella mateixa, la reina de l’ordre s’ha desdit, què farà la resta? Des de RoigSat et portem un altre mètode per a instaurar nous hàbits a la llar que s’ha posat de moda. Es diu FlyLady i promet ser el definitiu. Serà veritat?

Et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Les claus del mètode FlyLady

Netejar, ventilar, rentar, ordenar, treure la pols, recollir… Molt poques persones són amants de les tasques de la llar, però està clar que són imprescindibles per viure en ordre i harmonia. El mètode FlyLady consisteix en tot un seguit de consells de neteja que es duen a terme en rutines curtes i ha estat creat per la nord-americana Marla Cilley.

L’objectiu principal d’aquest mètode és no haver de dedicar molt de temps a les tasques de la llar, segurament el somni de la majoria. Per a aconseguir-ho s’ha d’aplicar una metodologia molt concreta al llarg d’un mes fins que s’instauri com a rutina.

  1. Recollir sempre l’aigüera de la cuina. El buit d’aquesta zona permet respirar ordre i si no tens temps o ganes de netejar els plats, fica’ls a dins del rentavaixella, no et portarà més de 5 minuts i la cuina semblarà una altra.
  2. No treure’t les sabates del carrer fins que no quedi arreglada la casa. Segons l’experta, posar-se les sabatilles és una invitació a quedar-se atrapat al sofà sense moure’s.
  3. Dedica 15 minuts al dia a ordenar. Recollir la roba que hagi quedat pel mig, desparar taula… La clau és que sembli que tot està al seu lloc. Si no tens temps de planxar, per exemple, ho pots deixar per més endavant, però col·loca la roba a una zona de l’armari habilitada per a les peces que encara no s’han planxat, però estan netes. Així no quedarà res pel mig.
  4. Establir rutines. Fer el llit cada dia, guardar les coses sempre que s’acabi de fer-les servir, passar un drap pel lavabo cada dia, treure la pols dels mobles del menjador també diàriament, etc. D’aquesta manera res s’acumularà i no tardaràs més de 5 minuts en comptes de passar-te un matí sencer a la setmana dedicat a la llar.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER