Què és la bronquitis?

Bronquitis

 

Les baixes temperatures de l’hivern faciliten la proliferació de malalties com la bronquitis, molt relacionada amb les èpoques de fred. Intentem desgranar totes les característiques d’aquesta malaltia i et donem alguns consells per poder combatre-la.

 

Definint el que és la bronquitis

 

La bronquitis és una malaltia que consisteix en la inflamació dels bronquis en la seva part exterior, que és la que connecta la tràquea als pulmons. Quan això succeeix entra i surt menys aire dels pulmons, per això és habitual tossir i expulsar mucositat.

 

La bronquitis pot arribar a fer-se crònica quan la tos persisteix i no hi ha cap altra malaltia que pugui explicar el seu origen. Per això és molt important parar a atenció a aquests símptomes per tal de posar-hi remei quan abans i evitar que es cronifiqui.

 

La bronquitis, una malaltia de fred

 

La bronquitis pot ser causada per virus, bacteris o gèrmens i es manifesta freqüentment a l’hivern. Els primers símptomes estan relacionats amb una tos persistent després d’un refredat mal curat. Si no parem atenció, els refredats cada vegada poden causar més mal i la tos tenir una duració de més temps. Això pot cronificar la malaltia i danyar els pulmons, provocant risc cardiorespiratori.

 

Existeixen altres factors, a banda del fred, que poden agreujar la malaltia com és el tabac. De fet els símptomes empitjoren en persones fumadores per l’efecte contaminant del fum en els pulmons, que també són sensibles al diòxid sulfúric i altres contaminants.

 

Remeis naturals per ajudar a curar i alleujar els símptomes de la bronquitis

 

La bronquitis es diagnostica mitjançant un cultiu i el tractament més efectiu és d’antibiòtics. També es fan servir broncodilatadors que ajuden a relaxar i obrir les vies aèries als pulmons. A banda de seguir les indicacions del teu metge o metgessa, et facilitem alguns remeis naturals per millorar els símptomes:

 

  1. Aigua, mel i llimona. Ajuda a alleujar la irritació, a més la mel té propietats antiinflamatòries i la llimona aporta vitamina C.
  2. Llet calenta i ametlles. Aporten calci, potassi i magnesi, ajudant a una recuperació més ràpida. L’escalfor de la llet també aconsegueix alleujar la tos i la irritació.
  3. Infusions calentes. Les diferents plantes habitualment tenen propietats antiinflamatòries.
  4. Oli d’eucaliptus. Aconsegueix buidar les vies respiratòries. Es poden realitzar massatges al pit o fer inhalacions de vapors.

 

Factors de risc que incrementen les possibilitats de patir bronquitis

 

  1. Gent gran, nens petits i nadons són més vulnerables a contagiar-se.
  2. El fum del tabac irrita i inflama els bronquis.
  3. Malalts pulmonars.
  4. Persones amb el sistema immunitari debilitat o que prenen fàrmacs que el debiliten.
  5. Llocs de feina amb exposició directa amb la pols, gasos, vapor i substàncies químiques (carbó, fàbriques tèxtils, etc.)
  6. Contacte amb una persona que pateix bronquitis.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *