limpiar filtros aire

Quin líquid hem de fer servir per netejar l’aire condicionat de forma efectiva

Ara que torna la calor i arriba l’hora de netejar l’aire condicionat de casa hauries de saber que, perquè funcioni de manera òptima i proporcioni un aire fresc i net, s’han de fer servir productes o líquids especials.

Aquests productes poden ser industrials o casolans. Tot seguit, gràcies a la empresa de reformas Mataró RIM repassarem els productes que donen els millors resultats.

Productes per netejar l’aire condicionat

Cada cert temps hauríem de netejar l’aire condicionat i desinfectar-lo. N’hi ha que recomanen fer-ho anualment, i d’altres, de forma semestral. Tot depèn de la freqüència d’ús del teu aparell.

Sigui com sigui, gaudiràs d’un aire més pur, gastaràs menys energia, reduiràs les avaries i evitaràs que la casa faci mala olor.

Vols saber com s’han de netejar els filtres de l’aire condicionat? A continuació tens alguns dels productes més recomanats.

  • Bactericides per a aires condicionats. Pots trobar-los en qualsevol supermercat o comerç, en format d’esprai o polvoritzador. Són molt eficaços per netejar els filtres de l’aire condicionat i els circuits refrigeradors.
  • Vinagre blanc. Es tracta d’un netejador casolà que pots aplicar igualment per netejar l’aire condicionat. Dissol la brutícia fàcilment i elimina els dipòsits de pols acumulats. Per usar-lo, cal barrejar aigua i vinagre blanc a parts iguals.
  • Bicarbonat de sodi. És especialment útil per acabar amb la mala olor i la brutícia. Et recomanem barrejar el bicarbonat amb aigua per fer una pasta. Només caldria aplicar la barreja a l’aparell i deixar-la actuar.
  • Llimona. Un altre líquid molt efectiu per netejar els filtres de l’aire condicionat és el suc de la llimona. És un bon truc per desinfectar i refrescar tot l’aparell. La manera més senzilla d’aplicar-lo és omplint un ruixador de suc de llimona i aigua. Serveix per netejar el filtre i les bovines.
  • Aigua i detergent. Finalment, un altre líquid que pots fer servir per netejar l’aire condicionat és la barreja de detergent per a plats i aigua. S’aplica amb una esponja i elimina tota la brutícia de l’aparell.

Sens dubte, aquests són els millors productes i líquids per netejar l’aire condicionat. En cas que compris un producte comercial, llegeix-ne detingudament l’etiqueta i segueix les instruccions d’aplicació del fabricant. Amb aquests consells, podràs obtenir els resultats que desitges.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER