Com utilitzar la calefacció a les llars amb malalts crònics de les vies respiratòries

calefacció malalts crònics

Els sistemes de climatització poden empitjorar els símptomes d’algunes malalties relacionades amb les vies respiratòries. Per això és imprescindible fer un bon ús dels aparells de calefacció a les llars amb malalts crònics del sistema respiratori. T’expliquem quina és la millor manera de fer servir els sistemes de climatització.

 

En el seu moment ja et vam parlar sobre els aparells de calefacció indicats per a persones amb problemes respiratoris en aquest article, ara ens centrem en la manera de fer servir aquests sistemes de calefacció.

 

Les malalties que es poden veure agreujades amb l’ús de sistemes de calefacció

 

Existeixen diferents malalties, sobretot les relacionades amb les vies respiratòries, que es veuen afectades amb l’ús dels sistemes de calefacció. Les seves conseqüències són importants sobretot en el cas dels malalts crònics com poden ser aquells que pateixen:

 

  1. Asma.
  2. Al·lèrgies respiratòries.
  3. Hipertensió pulmonar.
  4. Malalties pulmonars d’origen laboral.
  5. Malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC).

 

Senyals d’empitjorament de la malaltia crònica

 

Tot i que en fem un bon ús dels sistemes de calefacció és possible que les malalties s’agreugin. Hem d’estar atents a aquests senyals:

 

  1. Tos més freqüent.
  2. Expectoració més forta.
  3. Cansament.
  4. Aparició de febre.

 

És molt habitual que l’empitjorament de les malalties cròniques com a conseqüència dels sistemes de climatització es doni entre la població major de 65 anys, ja que tenen un sistema immunitari molt més deficient que la resta de persones d’edats més joves.

 

Com fer servir la calefacció amb malalts crònics

 

Sempre que es pugui evitar és millor prescindir d’estufes i radiadors que posen en circulació aire calent arrossegant les partícules de pols que contenen al·lergògens. Les estufes de quars o les bombes de calor dels aires condicionats també propaguen els àcars tot i que no deixen olors, ni gasos nocius. Si no pots evitar aquest tipus de sistemes de calefacció, el més recomanable és ventilar cada dia per renovar l’oxigen de les habitacions i mantenir nets els filtres dels aparells.

Ses dubte, el sistema de calefacció més indicat si pateixes una malaltia respiratòria crònica, és el sòl radiant, que escalfa l’aire sense aixecar pols i a més fa una distribució homogènia de la calor.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *