Les noves normatives per a circular en patinet per la teva ciutat  

patinet

L’increment de patinets elèctrics circulant pels carrers de gran part de les ciutats del país ja demostren que això no ha estat una febre, o una moda passatgera, aquest vehicle ha arribat per quedar-se i la mobilitat ha de canviar perquè tots els transports puguin conviure. Fins ara les normatives locals eren bastant ambigües i en alguns casos inexistents com ja vam parlar en aquest article. Ara, després que es conegués l’atropellament mortal d’una dona de 92 anys a Esplugues aquest passat estiu, ha fet que la Direcció general de Trànsit es posi les piles.

 

La regulació dels patinets elèctrics que proposa la DGT

 

La Direcció General de Trànsit  està preparant una normativa que prohibirà circular per la vorera i establirà una velocitat màxima de 25 km/h. Ja fa mesos que la DGT treballa per aconseguir una regulació real que pugui establir els límits dels patinets elèctrics.

 

Una normativa que servirà per regular la circulació dels denominats vehicles de mobilitat personal (VMP), així que servirà per a tota mena de vehicle que permeti desplaçar-se a no més de 25 km/h (patinets, monocicles elèctrics o Segways).

 

La DGT també farà una diferenciació entre VMP i joguines, aquells patinets per a nens o altre tipus de cotxets que no superin els 6 km/h podran continuar circulant per la vorera. En una altra categoria classifica a les bicicletes, elèctriques o no i amb motor o sense.

 

Per una altra banda tots els VMP i les bicicletes hauran de comptar amb una identificació i un certificat de la Unió Europea que l’haurà de facilitar el fabricant.

 

La regulació local dels patinets elèctrics

 

Aquesta normativa que prepara la DGT s’inspira en l’ordenança que ja s’aplica a Barcelona i que és pionera a tot el país, es va aprovar fa cosa d’any i mig amb l’objectiu de regular la circulació dels Segways i altres aparells que fan servir moltes empreses turístiques per a desplaçar-se per la ciutat. Amb la sobtada irrupció els patinets elèctrics, la ciutat comtal ja comptava amb una normativa que ha permès regular la seva circulació.

 

Madrid també ha aprovat recentment una nova ordenança que prohibeix la circulació dels patinets elèctrics per la vorera. Sí que podran moure’s per ciclocarrers i carrils bici i limiten la velocitat a 30 km/hora.

 

Altres ciutats també estan preparant les seves pròpies normatives i demanen a la DGT unes pautes clares per poder dur endavant aquestes ordenances.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *