ventajas-instalar-paneles-solares

Avantatges d’instal·lar panells solars a casa

ventajas-instalar-paneles-solares

És imprescindible apostar per les energies renovables. Això és un fet indiscutible per garantir la sostenibilitat de la vida al Planeta. En altres articles ja hem parlat sobre els hàbits que hem d’adoptar per estalviar energia a casa, ara volem explicar-te els avantatges d’instal·lar panells solars a casa.

Què és un panell solar?

Un panell solar és un mecanisme que converteix els rajos del sol en energia. Aquests dispositius recullen l’energia tèrmica o fotovoltaica que demana el sol i la converteixen en un recurs que pot ser utilitzat per produir electricitat, sigui per utilitzar-la instantàniament o per al seu emmagatzematge.

Quins beneficis tenen els panells solars?

La instal·lació de panells solars a les cases té innombrables beneficis, tan econòmics com mediambientals. Aquí et deixem els avantatges més importants per a la casa:

Energia gairebé eterna

Els panells solars utilitzen l’energia procedent del sol, de manera que és una energia gairebé eterna. Tenim assegurada l’electricitat a les nostres cases, almenys, fins que el sol segueixi funcionant.

Nets i silenciosos

Els panells solars són nets i silenciosos, la qual cosa els fa perfectes per a habitatges que necessiten tranquil·litat. A més, no danyen el medi ambient, no emeten cap tipus de gas tòxic i perquè funcionin no necessiten cap tipus de reacció química.

Estalvi d’energia

Suposen un estalvi important d’energia i a final de mes pot apreciar-se fàcilment a la factura de la llum.

Redueix la teva dependència energètica

Els panells solars reduiran la teva dependència energètica perquè és una forma de autoabastiment.

Instal·lació senzilla

La instal·lació d’aquest sistema d’energia renovable necessita una simple i senzilla obra. Els panells solars ja vénen preparats per a la seva instal·lació i és la pròpia empresa la que s’encarrega d’instal·lar-los. Fins i tot, tu mateix pots encarregar-te de la fabricació, muntatge i col·locació. Aquí et deixem una guia amb explicacions molt detallades sobre com fer un panell solar.

Llarga vida útil

El manteniment necessari és mínim i la seva vida útil és d’uns 30 anys o més, fins i tot els principals fabricants de panells solars ofereixen garanties de 20 a 25 anys.

Ràpida amortització de la inversió

L’amortització de la inversió inicial és molt ràpida. En qüestió d’uns 5 anys tindràs energia elèctrica pràcticament gratuïta.

Útil en zones rurals

És especialment recomanable per a zones rurals o allunyades de les línies elèctriques, ja que poden tenir electricitat sense dependre del sistema de proveïment general.

Subministrament continuo

Permet un subministrament d’energia renovable continu, hi hagi sol o no. Això és així perquè encara que estigui ennuvolat els panells solars continuen produint electricitat, ja que solament necessiten que la llum (fotons) arribi al panell i no que la radiació doni directament sobre ell.

Desenvolupament futur

Finalment, és important destacar que les energies renovables són cada vegada més importants i són moltes les grans companyies que estan apostant fortament per aquest tipus d’energies. Per tant, és un sector que té moltes possibilitats de desenvolupar-se, encara que les legislacions de molts països ho hagin limitat.

Cada vegada són més les persones que decideixen fer alguna cosa per cuidar el medi ambient, com instal·lar panells solars a les seves cases. I tu, què mesures prens per cuidar del Planeta?

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *